Pro Dance Company. Dva svetova – čarobno prijateljstvo. Nova predstava izpod rok Lare Kodrič, Aje Vnuk, Veronike Škrlj, Nakija ter Nike in Sare Mlakar!

Iz predstave Mulan (foto: Pro Dance Company)

Plesalci Športnega kluba Pro Dance Company iz Nove Gorice in Šempetra bomo že deveto leto zapored zasedli oder novogoriškega Slovenskega narodnega gledališča. Po lanskoletni predstavi Mulan, s katero smo razprodali tri popoldneve, bomo v soboto, 2. marca, ob 18. uri, ter v nedeljo, 3. marca, ob 15. uri in ob 18. uri, v plesnih ritmih in z gibi uprizorili predstavo z naslovom Dva svetova – čarobno prijateljstvo.

Temo za plesno predstavo so si izposodili iz Disneyevega animiranega filma Luca. Plesalci vas bodo popeljali na nepozabno pustolovščino dveh prijateljev, Luca in Alberta, ki sta pravzaprav morski bitji, a se lahko spremenita v človeški bitji.

Lanskoletna predstava Mulan je navdušila

Kljub prepovedi staršev, ki menijo, da je na kopnem zelo nevarno, se prijatelja odpravita na potep v italijansko obmorsko mesto Protorrosso, kjer se morata naučiti, kako biti navadna dečka. To pa ni enostavno, saj se ne smeta zmočiti, da jih nihče ne odkrije. Za morska fanta to ni mačji kašelj, a je lahko zelo zabavno. V vseh dogodkih, ki jih skupaj doživita, jima uspe doseči nekaj izjemno pomembnega – s pomočjo otroške radovednosti združita dva svetova, ki sta se zaradi napačnih predstav kazala kot popolnoma različna. Hkrati pa v tem nepozabnem plesu življenja stkata prijateljstvo, ki nas nauči, da je v različnosti pravzaprav največja dragocenost.


Koreografije za predstavo so prispevali Lara Kodrič, Aja Vnuk, Veronika Škrlj, Naki ter Nika in Sara Mlakar, ki sta se podpisali tudi pod režijo in scenarij. Tokrat se bo približno 200 plesalcem kot pripovedovalec zgodbe pridružil igralec SNG Radoš Bolčina.

Avtorji plesne predstave menimo, da slednja ni namenjena le otrokom, ampak tudi odraslim, ki bodo morda ponovno odkrili otroka v sebi. Razumevanje raznolikosti ter edinstvenosti vsakega posameznika so temeljni stebri družbe, ki ustvarijo pravo bogastvo nepozabnih zgodb prijateljstva. (Vabljeni v Novo Gorico na ples s Pro Dance Company v soboto ob 18.00 in nedeljo ob 15.00 in 18.00!)