Fusion Hafla z osemdesetimi plesalkami navdušila Medvode!

Hafla Fusion v Medvodah (foto: Tjaša Turk)

Hafla je arabska beseda, ki pomeni druženje in proslavljanje. Fusion pa je angleška beseda, ki v prevodu pomeni zlitje, med plesalkami (orientalskega plesa) pa označuje moderno plesno obliko, ki združuje prvine orientalskega plesa, flamenka, indijskega plesa in drugih sodobnih izrazov. Tribal Fusion se je iz San Francisca razširil po celem svetu in po zaslugi Mance Pavli ter društva KUD Tarab zaživel in zacvetel tudi v Sloveniji.

Manca Pavli je v Slovenijo prinesla tribal fusion plesni stil

Tribal Fusion stil plesa med svoje vrste vabi plesalke (in plesalce) vseh oblik in starosti. Pogosto se zanj odločajo tudi ženske, ki so s plesom v življenju izgubile stik ali pa se s plesom srečajo prvič. V skupinah skupaj plešejo mlade in starejše ženske in veliko jih na predstavah društva KUD Tarab stoji prvič.

80 plesalk na odru v Medvodah

3. februarja je na odru Kulturnega doma v Medvodah kar 80 nastopajočih v predstavi Fusion Hafla navdušilo sedaj že tradicionalno razprodano februarsko predstavo kulturno-umetniškega društva Tarab.

Na odru so zasijale tudi plesale, ki se s Tribal Fusion stilom ukvarjajo že dolga leta, društvo ima namreč možnost nadaljnega izobraževanja v kar štirih nivojih.

Poleg skupin, ki jih vodi Manca Pavli se je predstavila tudi skupina Delirium, ki jo vodi Lena Petrovič – Lukić. Gostje predstave so bile skupine Moonflower iz Tržiča v Italiji, Fenix Tribe iz Maribora, Salam Ghazeea iz Ljubljane, KUOD Bayani iz Kamnika in solistka Nerlisa Osmičevič.

Tokrat so predstavo povezovale avtorske pesmi, ki so bile posvečene telesu, plesu in različnim kulturam sveta.

Po predstavi je med nastopajočimimi zaigral občutek navdušenja, izpolnjenosti, opolnomočenosti in povezanosti, ki je okronal polletje ljubeče discipline in truda, s katerim smo ustvarili še eno prelepo predstavo. (sporočajo plesalke iz KUD Tarab z vodjo in koreografinjo Manco Pavli po nadvse uspešnem nastopu v Medvodah)

(foto: Tjaša Turk)