Predstava Human kolektiva Kjara’s Dance Project se dogaja na letališkem terminalu

Kjara Starič Wurst je pred novo predstavo Human. (Foto: Lea Slapar)

Plesna predstava Human kolektiva Kjara’s Dance Project se dogaja na letališkem terminalu. Letališče predstavlja globalni oder, prizorišče maksimalne tenzije med umetnim in naravnim, tehnološkim in organskim. Koreografija skeniranja, varnostnih pregledov in čakalnih vrst predstavlja rituale nadzora, ki nas postavljajo v nov odnos do sebe, do svojega potenciala biti drugačen in nov ali biti drug.

Promo fotografija za predstavo Human (foto: Aljoša Rebolj)

V čakanju na let se vzpostavi naključni kolektiv potnikov, ki nihajo med virtualno in resnično prisotnostjo. Dramatični in humorni trenutki napetosti so postavljeni na hiper postmoderno prizorišče, ki vdira v nas in izpostavlja naša najbolj krhka in intimna človeška stanja. Ustvarjalci predstave Human raziskujejo vpliv mobilnosti na identiteto posameznika. S fragmentacijo družbe virtualna skupnost nadomešča pripadnost svojemu plemenu. Je migracija nujna za preživetje vrste?

Na vaji (foto: Aljoša Rebolj)

Nas izkoreninjenost približa avtentičnemu sebi ali povzroči, da izgubimo stik s sabo in s svojim človeškim tropom? Je sodobna skupnost dovolj, da zadovolji našo potrebo po sočloveku? (razmišlja koreografinja Kjara Starič Wurst v svojem novem projektu oziroma predstavi Human, ki bo doživela premiero 26. septembra v Cankarjevem domu. Odplesali jo bodo plesalci Kjara’s Dance Project v sestavi: Jernej Bizjak, Drejc Derganc, Mateja Železnik, Rebecca Moriondo, Kaja Lin Jagodič Avguštin, Anja Möderndorfer, Jure Gostinčar, Staša Tušar, Kany Obenga in Katarina Čegovnik. Kjara bo tudi gostja oddaje Parada plesa v nedeljo, 22. septembra, ob 22.10 na TV3)