Predsednik Plesne zveze Slovenije Jadran Živkovič. Državna prvenstva bomo izpeljali, takoj ko bo situacija dovoljevala.

Skupna državna prvenstva so del tradicije Plesne zveze Slovenije.

Žal smo morali že drugič prvenstvo odpovedali. Čakali smo do zadnjega, ampak zadnji vladni ukrepi so enostavno bili prehudi. Razlogov je več, in prav vsi so tokrat »stopili skupaj«.


Že od prej je bilo jasno, da gledalcev ne bo, zaradi visoke številke tekmovalcev, in to vsak dan. Z dodatnim ukrepom prepovedi prehajanja iz regije v regijo ter hkrati tudi zapiranjem vseh gostinskih objektov smo pridobili velik problem, kam naj se starši, ki otroke na tekmovanje pripeljejo, sploh dajo. Ob problemu, da je v dvorani in ob dvorani prepovedana hrana, dobimo lačne tekmovalce, ki so v dvorani dostikrat ves dan. Zadnji ukrep, da so prepovedane javne prireditve, je samo zaključil naše iskanje rešitev. Ker smo že z enim vladnim odlokom prej bili prisiljeni odpovedati tekmovanje za najmlajše kategorije, smo se na današnji seji predsedstva odločali samo še o tekmovanju mladincev in članov. Odločitev je bila, da se prvenstvo vseeno še enkrat poizkuša izpeljati, takoj ko bo to situacija dovoljevala.

Vsekakor si želimo DP izvesti še v letošnjem letu, in sicer za vse starostne kategorije in vse sekcije. Praktično vsi: plesalci, trenerji in tudi ogromna večina staršev si tekmovanje želi. Ne želimo si delati nobenih razlik med plesalci. Situacijo bomo spremljali, tako kot do sedaj, iz dneva v dan, iz ure v uro. Prestavitev na naslednje leto bi povzročila veliko preglavic, predvsem zaradi prehajanja v starejše starostne kategorije, skupine bi se morale preoblikovati dosti kasneje, kar bi spet povzročilo dodatne probleme na naslednjem, upajmo, rednem prvenstvu v juniju. Da prvenstva ne bi sploh bilo, trenutno ne razmišljamo. Nekako ga bomo izvedli …

(foto: Libero Dance)

Podelitev nagrad je tudi prestavljena in še vedno si jo želimo izvesti »v živo«, skupaj z državnim prvenstvom.

Jadran Živkovič je predsednik PZS, trener in koreograf.


Kot koreografu bi mi ogromno pomenilo, da moji plesalci tudi odplešejo svoje točke, oni si to želijo še bolj. Je pa ogromno problemov tudi z izostanki s treningov zaradi karanten in samoizolacij. Za soliste in pare še nekako gre, vse skupine pa bodo sigurno imele veliko »lukenj«. Tukaj smo vsi na istem. Sedaj bom najprej ustavil vse treninge za dva tedna, in potem, upam, okrog 1. novembra, bomo spet začeli z treningi. Če bo pa vladni odlok spremenjen, pa že prej … (je predsednik Plesne zveze Slovenije Jadran Živkovič, sicer sam tudi pedagog in koreograf, za naš portal komentiral odločitev, da se državna prvenstva, načrtovana za čas med 23. in 31. 10., premaknejo za nedoločen čas. Na državnem prvenstvu bi zaplesalo več kot 3000 plesalcev vseh treh sekcij moderni tekmovalni plesi, latin in standard ter rokenrol. Upamo na čimprejšnji razplet korona situacije.)