Plesni žaromet – majhen festival plesnega filma za velike plesne ustvarjalce!

Vabljeni, da se prijavite na Plesni žaromet.

V Kranju se 25. avgusta znova obeta Plesni žaromet, festival plesnega filma v malem – zvrstile se bodo projekcije domačih in mednarodnih umetniških kratkometražnih plesnih filmov raznih področij in pristopov. Plesni film je dostikrat prezrta in podhranjena umetnost, občinstvu nepoznana, a z izjemnim potencialom pripovednosti, raziskovanja in upodabljanja. Pričujoči večer plesnih filmov bo osvetlil in občinstvu pripeljal presežke tako v umetniškem kot tematskem smislu, saj poleg plesne in filmske poetike naslavlja teme od odnosov, družbene situacije, položaja manjšin, tehnokratizacije družbe …

Gledalca obogati z lepoto filma in giba, očem prinaša nepoznano, ponuja mu pestrost različnih pristopov k filmu, različnih plesnih žanrov, tematsko raznolikost. Na ogled bodo kratki plesni filmi slovenskih in tujih ustvarjalcev. Večer organizira Društvo Predmestje.

Ustvarjalci lahko prijavijo kratke filme (do 15 minut) raznih plesnih žanrov, nastalih med letoma 2019 in 2022. Prijave zbiramo do 10. avgusta na https://forms.gle/TooW3ndsBbqcB7Tv9 (vabilo plesalca, koreografa in pedagoga Mitje Obeda, da se predstavite na festivalu plesnih filmov, ki bodo na ogled 25. avgusta v Kranju)