Plesni klub Kattan zmagovalec v kraljevi disciplini disko dance člani formacije

Formacija Kratos je zmagovalka svetovnega pokala disko dance članskih formacij.

V Ustiju nad Labem na Češkem je potekal IDO svetovni pokal v disko dance plesih (IDO The International Dance Organization, članica je Plesna zveza Slovenije), ki se ga je udeležila slovenska reprezentanca. Sestavljali so jo tudi plesalke in plesalci iz Plesnega kluba Kattan, ki prihajajo iz Celja, Zagorja in Murske Sobote. Vsako leto se tega tekmovanja udeleži več kot 2000 najboljših plesalcev, letos iz 14 držav.

Zmagovalna članska formacija Kratos

V kraljevi disciplini disko dance formacije člani je formacija Kratos (24 plesalcev) priplesala na najvišjo stopničko in s tem osvojila naslov zmagovalcev svetovnega pokala. Disko dance je ena od tekmovalnih zvrsti modernih tekmovalnih plesov, ki ga v klubu Kattan uspešno razvijajo že vrsto let.  To je izredno energičen ples s hitrim ritmom in zahteva veliko fizično pripravljenost plesalcev. Zajema elemente jazza, baleta in tudi nekaj gimnastičnih elementov, prepoznavni znak te discipline so barviti in bleščeči kostumi. Disko dance disciplina je priznana s strani Olimpijskega komiteja Slovenije in omogoča plesalcem tudi status športnika. Plesalke in plesalci plesnega kluba Kattan smo zelo uspešno nastopili tudi v drugih kategorijah in dosegli lepe rezultate, ki kažejo na dobro delo v klubu, ki si za prihodnje želi še več plesnih podpornikov in prijateljev. Na tekmovanje smo se odpravili s kar 28 plesalci.

Katarina Maček (levo) je koreografinja in vodja PK Kattan.

Plesni klub Kattan si prizadeva za razvoj in pospeševanje plesne delavnosti v Celju in Zasavju, posebno pozornost namenjajo tekmovalcem, ki se udeležujejo državnih in mednarodnih tekem v vseh starostnih kategorijah. Poleg Celja in Zagorja ima Plesni klub Kattan svoje podružnice še v Štorah, Polzeli, v Trbovljah, na Brdu pri Ljubljani ter Dolu pri Hrastniku. Izjemno smo veseli tega za nas do zdaj popolnoma nedosegljivega uspeha, ki je resnično prišel popolnoma nepričakovano, kljub temu da vemo, da naši plesalci odlično napredujejo in trdo trenirajo. Ta uspeh nas uvršča med vodilne plesne klube v Celju ter okolici in zasavski regiji, kar je za nas velika odgovornost in hkrati tudi motivacija za dobro delo v prihodnje. (je za naš portal komentirala dosežene uspehe na svetovnem pokalu, ki se je odvijal med 20. in 23. septembrom v Ustu nad Labem, ekipa Plesnega kluba Kattan, ki deluje pod vodstvom Katarine Maček in sloganom ‘Plesati je treba s srcem, ne koraki’).