Plesna šola Bolero. Organizatorja Maturantske parade Boris&Mateja Prokofjev zavajata!

Maturantska parada je vsako leto dogodek različnih interesov.

Zaradi zavajajočih informacij, ki jih širi organizator Maturantske parade, Boris Prokofjev in njegova žena Mateja Prokofjev, smo primorani  kot ena od sodelujočih plesnih šol podati sledeče obvestilo za javnost:
– Mestna občina Ljubljana (Mol) omogoča uporabo Slovenske ceste za izvedbo dogodka brezplačno, sama udeležba na prireditvi Maturantska parada v Ljubljani pa ni brezplačna, saj dogovor Mol z dne 10. 10. 2016 določa ceno deset evrov na udeleženca. Zbrana sredstva so namenjena organizatorju parade, Plesni šoli Urška za kritje stroškov izvedbe prireditve.

Idejni oče Maturantske parade pokojni Tomaž Ambrož in župan Ljubljane Zoran Jankovič, ki nadaljuje sodelovanje z …
– Plačilo udeležbe na Maturantski paradi je zajeto v ceno plesnih vaj. Tako udeležba na plesnih vajah kot tudi na Maturantski paradi ni obvezna za nikogar in je v celoti prostovoljna.
– Glede na to, da je udeležba na Maturantski paradi prostovoljna, posledično tudi stroška udeležbe na Maturantski paradi ne nosijo vsi maturanti, temveč zgolj zainteresirani maturanti, ki se želijo parade udeležiti.
… Borisom Prokofjevim, ki je lastnik blagovne znamke Maturantska parada in kuje velike dobičke na račun te prireditve.
– V skladu z navedenim je Plesna šola Bolero za šolsko leto 2017/18 oblikovala ponudbo plesnih vaj z osnovno ceno plesnih vaj 38 evrov, z vključeno parado pa 50 evrov. Cena je bila oblikovana na podlagi dejanskega stanja v letu 2017, ko je Plesna šola Urška zaračunala Plesni šoli Bolero udeležbo na paradi 12 evrov na maturanta, tistim maturantom, ki so se na parado prijavljali neposredno preko Plesne šole Urška, pa jim je slednja za udeležbo na paradi zaračunavala po deset evrov na maturanta. Omenjeno ponudbo so sprejeli dijaki vseh srednjih šol, ki so se odločili za sodelovanje s Plesno šolo Bolero.
Mateja Prokofjev je tradicionalna moderatorka prireditve in nekateri jo imenujejo tudi teta iz ozadja.
– Skozi šolsko leto 2017/18 je Plesna šola Urška  (oziroma g. Prokofjev ter ga. Prokofjev) večkrat spreminjala stališča glede pogojev udeležbe na Maturantski paradi:
•    V začetku šolskega leta je izjavila, da plesni šoli Bolero ne bo omogočila prijave na parado, sledi, da se bodo zainteresirani dijaki prijavljali sami.
•    V marcu 2018 je PŠ Urška pozvala PŠ Bolero za oddajo prijav na parado preko Bolera, hkrati pa na svoji spletni strani onemogočila posamične prijave.
Janja Pušl in Zoran Kljun opozarjata na nepravilnosti zakoncev Prokofjev.
– Plesna šola Bolero je torej opravila posredniško delo zbiranja prijav dijakov za udeležbo na paradi in zbirne spiske dijakov (14 srednjih šol) posredovala PŠ Urški, prav tako je PŠ Bolero prenakazala vsa zbrana sredstva na račun Plesne šole Urška ter s tem poskrbela za to, da so maturanti pridobili pravico udeležbe na Maturantski paradi.
– Plesna šola Bolero je svoje delo opravila korektno, zdaj je na potezi Plesna šola Urška, da omogoči vsem prijavljenim maturantom udeležbo na paradi – z dodelitvijo vstopnih kod na prireditev in z vsebinsko izvedbo prireditve po propozicijah dogovora Mol. (je organizacijski vodja v Plesni šoli Bolero, Danijel Čampa, poslal včeraj medijem pojasnilo glede današnje Maturantske parade, ki se bo odvijala natanko opoldne v organizaciji zakoncev Prokofjev. Daniel Čampa mi je še dodatno razložil, da gre za ponovno nerazumljene akcije organizatorjev, saj so, kot piše v izjavi, plačali prijavnino v višini deset evrov za vsakega maturanta (za okoli 880 maturantov) na transakcijski račun Urška Pro. zakonca Prokofjev pa nasprotujeta menda z razlogom, da je PŠ Bolero zamudila s plačilom in jim zaračunavata še zamudne obresti, maturantom pa ne izdata vstopne kode za nastop, če maturanti ne plačajo dodatnih 12 evrov za udeležbo. Ob prijavi seveda Prokofjeva zahtevata vse osebne podatke, ki jih vestno uporabljata za oglasna nagovarjanja za svojo Plesno šolo Urška Pro. Čampa dodaja, da upa, da bodo vsi maturanti danes nemoteno zaplesali, če temu ne bo tako, bo PŠ Bolero vrnila maturantom plačanih deset evrov, od Prokofjevih pa zahtevala vrnitev vplačanih sredstev. Sicer pa si Prokofjeva ne moreta privoščiti, da maturanti, ki niso opravljali plesnega tečaja v Urški Pro, ne plešejo, saj je njuna številka maturantov skromna, komaj 300 jih imata letos. Kot običajno maturantska majska godlja, o kateri sem pred časom pisala, kar lahko preberete na linku http://www.paradaplesa.si/?Id=ritem_izjav&View=novica&novicaID=4417#.Wv3L_UiWQ2w)

View Gallery 6 Photos