Plesna sodnica Karmen Intihar. Trenerji parom obljubljajo preveč.

Preveč trenerjev ne ve, kaj dela, ali pa so preveč zaverovani vase, potem pa je vse drugo krivo, samo kvaliteta plesa ne. Res je, da moraš biti tudi kot sodnik nadarjen v tej smeri, da pravočasno opaziš, kaj ti pari sploh delajo na plesišču, da hitro prepoznaš kvaliteten ples. To pa je zelo težko. Imaš lahko veliko znanja, praktičnega in teoretičnega o plesu samem, pa če nimaš hitrih reakcij, hitre sposobnosti zaznavanja in odločanja, potem imaš kot sodnik problem.

Alenka in …
Če isti par gledaš z različnih strani, je spet lahko slika drugačna, tako da so sodniki malokrat pravi "faktor" za "čudne" rezultate. Največji problem vidim v tem, da trenerji parom v strašni želji vzpodbujanja in doseganja najvišjih rezultatov obljubljajo preveč. Že vnaprej "vedo", da so njihovi varovanci za prvo mesto …, in seveda pari potem to prvo mesto pričakujejo ne glede na to, kaj se dogaja na parketu.
… Branko Bohak.
Seveda je pa tudi res, da sodniki-trenerji svoje pare težko objektivno ocenijo. To pa je itak že stara zgodba. Ampak sedaj ni bilo zraven Bohakov (Alenke in Branka; op. a.), ki so po komentarjih na tvoji strani sodeč glavni sodniški problem.
Sodniški panel zadnjega državnega prvenstva v latinu.
Na zadnjem državcu pa so se verjetno spravili na Urškine sodnike, saj so bili Urškini plesalci uspešnejši, kot so predvidevali drugi. Rezultati so na koncu vedno pravi, to bi se morala "kulturna" slovenska plesna scena tudi zavedati. Veliki športniki si podajo roke, in kot v primeru Tine Maze, ne samo da stisnejo roko boljšemu, celo obdarujejo jih … (je za naš portal komentirala sojenje na minulem državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih, o relaciji sodnik-trener-plesalec plesna sodnica Karmen Intihar)

View Gallery 4 Photos