Po državnem. Plesni pari dokazujejo svojo kakovost na mednarodnih tekmah.

Slovenski plesni cvet v Brnu.

Brno, Marseille in Antalija so bile tri plesne destinacije naših plesnih parov, ki so se minuli vikend pomešali med mednarodno zasedbo tistih, ki tekmujejo standardne in latinskoameriške plese. Najbolj številčna ekipa je bila tista, ki je odpotovala na Češko v Brno, kjer je tekmovanje Brno Open organiziral Martin Odstrcil, oče Davida Odstrcila, soplesalca Tare Bohak, hčerke Branka in Alenke Bohak, ki je bila tudi v sodniški ekipi. Tako sta Tara in David, ki sicer plešeta za Češko, zmagala v standardnih plesih med člani, naša Tine Kranjc in Saša Ul pa sta bila dvaintrideseta. Plesalo je 52 parov.

Sodniška ekipa v Brnu. (Foto: Facebook)
V latinu se je prvič predstavila Martina Plohl z novim soplesalcem Romanom Gerbejem, s katerim sta zasedla četrto mesto med šestdesetimi pari. "Vesela sem, da sem spet stopila na plesni parket. Občutki so bili odlični, vzdušje v dvorani je bilo enkratno, prav tako najina energija. Občinstvo naju je odlično sprejelo in nama tako pomagalo, da sva izvrstno odplesala najino prvo tekmo. Najina glavna trenerja Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič Galčun sta bila zelo zadovoljna z najino predstavo. Pari iz našega kluba Diamant in  pari našega Active Team so se na tekmovanju Brno Open odrezali naravnost odlično. Imeli smo 3 pare v finalu Rising Stars latin, prav tako so se naši mlajši pari odrezali odlično tako v standardnih kot v latinskoameriških plesih kakor tudi pari v članski kategoriji," je za naš portal komentirala Martina Plohl. Je pa v latinski članski kategoriji sodil Aleksej Galčun, mož Tatjane Lahvinovič Galčun in soustanovitelj kluba Diamant. Tim Treven in Nika Štefanič sta v tej kategoriji zasedla  delitev enaindvajsetega do dvaindvajsetega mesta. Vitalij Zaharov in Zala Fuchs pa delitev sedemindvajsetega in osemindvajsetega mesta. Sta pa odlično drugo mesto med starejšimi mladinci tako v standardu v konkurenci 38 parov kot latinu, plesalo je 47 parov, zasedla Volodimir Nielienson in Naja Dolenc. Med sodniki pa sta bila Alenka Bohak in Tatjana Lahvinovič Galčun, ki je sodila pod belorusko zastavo.
Martina Plohl in Roman Gerbejev na brnskem parketu. (Foto: Jalysweb)
V Turčijo sta odpotovala starejša mladinca Jure Bergant in Ana Mesec, državna prvaka v latinu in standardu, in v Antaliji na tekmovanju Gloria World Open zasedla tretje mesto v latinu med 14 pari in četrto mesto v standardu v konkurenci 17-ih parov. Med sodniki pa je bila tudi njuna trenerka Nataša Ambrož. Med člani pa sta Miha Vodičar in Nadija Bičkova zasedla peto mesto v latinu med 69 pari.
Marseille. Anja in Matej Pritekelj ter Jan Pirnat in Ela Vukovič. (Foto: Facebook)
Marseille pa je bil prizorišče še enega odprtega prvenstva, kamor sta odpotovala brat in sestra Matej ter Anja Pritekelj. pristala sta na štirinajstem mestu med 44 pari v latinu in na sedemnajstem v standardu v konkurenci 32-ih parov. V latinu sta plesala še Jan Pirnat in Ela Vukovič, šesta z državnega prvenstva, in zasedla  šestindvajseto mesto. V Franciji pa ni bilo slovenskih sodnikov. Vse rezultate si lahko ogledate na www.spaeker.de
Miha Vodičar in Nadija Bičkova lani na evropskem prvenstvu.
Prihajajoči vikend bo v znamenju evropskega prvenstva v latinskoameriških plesih za člane. V Aarhus na Dansko potujeta Matej in Anja Pritekelj ter Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki sta bila lani deseta.

View Gallery 5 Photos