Plesna liga The Freshest Kidz, prvo kolo. Energično, zabavno. Mnogo mladih talentov!

(Foto: Andrej Komac)

Prvo kolo mladinske plesne lige The Freshest Kidz je za nami. Dogodek smo začeli z nekoliko drugačno delavnico ter mladim plesalcem predstavili umetnost DJ-janja. DJ Woo-D je v sklopu DJ-telovadnice predstavil nekaj osnov rokovanja z gramofoni, v katerih so se udeleženci delavnice preizkusili tudi sami. Sledila je delavnica z Andražem Mrakom, ki je kar osemnajstim mladim plesalcem razkrival osnove hip-hop plesnega stila, imenovanega ‘popping’. V kategorijah do dvanajst in do osemnajst let se je na tekmovanje prijavilo okoli petdeset mladih plesalcev iz vse Slovenije. Nekateri so prvotno prišli na Andraževo delavnico in se nato odločili, da podaljšajo obisk in se udeležijo plesnih bojev. Eden od teh je bil tudi mladi plesni up Ian Kotko iz Maribora, ki je konec dneva odnesel lovoriko med najmlajšimi. V kategoriji do osemnajst let je zmaga prav tako pripadla Ianu (Lampič, op. u.), tokrat ne iz Maribora, temveč iz ljubljanske Scene. V finalnem boju se je spopadel s Tržičanom Markom (Stegnar, op.u.), ki je nadvse presenetil s pestrim naborom plesnih slogov. Sedemnajstletnik je zaplesal vse od hip hop-a do housa in breakdancea. Od treh prijavljenih ekip so se v finalnem boju spopadli nekdanji in sedanji Urbanroofovci Urban Klan ter B100. Zmaga je odločno pripadla Urban Klanu, ki so, kot preostala dva zmagovalca, osvojili prve tri točke v ligaškem tekmovanju.

Sodniška ekipa Klara Carev, Andraž Mrak in Janez Ječnik.

Tekmovanje so sodili Andraž Mrak, Janez Ječnik ter Klara Carev, plesalci iz treh popolnoma različnih plesnih svetov, ki so tako lahko ocenjevali vrsto plesnih slogov. Za glasbeno podlago sta skrbela novo odkriti talent slovenske glasbene produkcije Niko Nixon Komac, ki je pred kratkim zanesljivo osvojil 7 to Beat tekmovanje, ki je potekalo v Kinu Šiška, in pa starešina slovenske funk in breakbeat scene, DJ Woo-D. Odprto plesno tekmovanje je tako ponujalo ogromno glasbenih presenečenj in izzivov, ob katerih pa so se mladi plesalci več kot odlično znašli in pokazali vse svoje znanje ‘freestyle’ tehnike.
Ozračje je bilo zelo tekmovalno, boji so bili za gledalce tudi zabavni. Še posebej v finalnih spopadih, kjer so bili tekmovalci zares izenačeni, so odločale malenkosti, kot so na primer odnos do nasprotnika in plesna prezentacija. Treba je izpostaviti še odličnega povezovalca Naceta Novaka, ki je suvereno vodil celotno tekmovanje in poskrbel, da je vse potekalo, kot je bilo načrtovano.

… finalista do 12 let Ian Kotko in Lovro Zajc …(foto: Andrej Komac)

Druženje je potekalo v pozitivnem in sproščenem duhu, na velikem TV-zaslonu se je predvajal kultni dokumentarni film The Freshest Kids, obiskovalci so uživali v igranju namiznega nogometa, risanju grafitov v grafitnem kotičku, sladkanju z bonboni ter seveda ob spremljanju prijateljskih plesnih bojev. Dan smo zaključili z ogromno dobre volje in z velikim zanosom za drugo kolo mladinsko plesne lige The Freshest Kidz. Znani so zmagovalci prvega kola mladinsko plesne lige The Freshest KIDZ: all styles kids league: 1vs1 do 12 let: 1. mesto: Ian Kotko (3 točke), 2. mesto: Lovro Zajc (2 točki), 3. mesto: Neo Erce (1 točka);  1vs1 do 18 let: 1. mesto: Ian Lampič (3 točke),  2. mesto: Marko Stegnar (2 točki), 3. mesto: Jan Napast (1 točka); crew vs crew: 1. mesto: Urban Klan (3 točke), 2. mesto: B100 (2 točki), 3. mesto: Motoric Movement (1 točka).
Čestitke vsem udeležencem in dobitnikom začetnih točk! Zahvale gredo vsem obiskovalcem, staršem, trenerjem in mentorjem, ki podpirate tovrstna tekmovanja. Naslednji krog bo potekal v soboto, 20. aprila, v prostorih Kluba Jedro v Medvodah. Vljudno vabljeni! (sporočajo iz mladinske plesne lige The Freshest Kidz in vabijo, da se jim pridružite na prihodnjem tekmovanju)