Plesna izba Maribor. Nagrada za naj plesni dogodek leta 2016 je spodbuda za naprej!

Ustvarjalci Plesne izbe Maribor brez koreografinje Dalande Diallo, ki je še na porodniškem dopustu.

Za nastopajoče in koreografinjo je nagrada predvsem priznanje ter motivacija, spodbuda za naprej. S predstavo si želijo čim več nastopati, saj so vanjo vložili res veliko časa in truda. Pa tudi znanja.

Trenutno se plesalke pripravljajo na slovesnost ob 30. obletnici celoletnega plesnega izobraževanja na Plesni izbi Maribor, ki bo junija letos v SNG Maribor.
Na vseh štirih …
V prihodnje pa ne izključujejo še kakšnega plesno-glasbenega projekta, saj so bili z glasbeniki res super ekipa! (so za naš portal komentirali člani Plesne izbe Maribor prejetje nagrade za naj plesni dogodek za predstavo Na vseh štirih v koreografiji Dalande Diallo, ki predstavlja inovativni plesno-glasbeni dogodek ob ozvočeni leseni mizi s šestimi uglašenimi stoli.
… (foto: Saša Huzjak)
Poleg koreografinje in mentorice pa so predstavo soustvarili še: plesalke in soustvarjalke Ališa Kasjak Gutman, Vanja Kolanovič, Katarina Kolar, Nuša Košti, Zarja Lampret Prešeren, Pia Lavuger, avtorja glasbe Damir Mazrek in Kristijan Korat ter glasbeniki in performerji v živo Brin Kološa, Matic Kološa, Nejc Kološa, Kristijan Korat. Še enkrat čestita tudi ekipa našega portala, ki se veseli novih predstav.)

View Gallery 4 Photos