Plesalke in plesalci Akademije za ples navdušili na svečani slovesnosti ob 30-letnici Ustanove Antona Trstenjaka!

Študentke in študenti Akademije za ples postajajo vse bolj prepoznavni v slovenskem plesnem prostoru; tokrat so navdušili na svečani slovesnosti ob 30-letnici Ustanove Antona Trstenjaka.

Študenti AMEU – Akademije za ples so v sodelovanju z godalnim kvartetom Opifex Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani pripravili nepozabno glasbeno-plesno doživetje na svečani slovesnosti ob 30-letnici Ustanove Antona Trstenjaka v atriju Raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

“Privilegij je bilo sodelovati na svečanosti ob 30-letnici Ustanove Antona Trstenjaka. Naši študenti so opravili izjemno umetniško delo in zelo smo ponosni nanje,” pove vodja Katedre za sodobni ples Rosana Hribar in doda, da je bilo sodelovanje z Akademijo za glasbo Univerze v Ljubljani zelo lepa in prijetna izkušnja. “Odlično smo sodelovali, kar se tudi odraža v popolnem končnem izdelku, ki je očaral udeležence na prireditvi. Zelo smo zadovoljni in navdušeni nad tem, kar je nastalo. Vsekakor smo se odločili, da bomo še sodelovali in ustvarili še kakšen umetniški presežek.”

Od leve proti desni: Dušan Gerlovič, predsednik uprave Ustanove dr. Antona Trstenjaka, Bager Glavica, zunanji sodelavec AMEU – Akademije za ples, Rosana Hribar, vodja Katedre za sodobni ples, Lucija Velkavrh, vodja katedre za jazz in šov, dekan Akademije za ples izr. prof. dr. Svebor Sečak in prof. dr Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea

Tridesetletnica delovanja Ustanove Antona Trstenjaka je posebna priložnost za premislek, kako dragoceni so sadovi njegovega življenja in delovanja za vzgojo in izobraževanje naslednjih generacij,” je v uvodnem nagovoru izpostavil akad. Jože Krašovec. Zbrane je nagovoril tudi častni pokrovitelj akademije, minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič, med povabljenimi visokimi gosti pa sta bila tudi tudi predsednik Alma Mater Europaea – ECM prof. dr. Ludvik Toplak in dekan AMEU – Akademije za ples izr. prof. dr. Svebor Sečak. (sporočajo iz pisarne AMEU – Akademije za ples o nedavnem umetniškem sodelovanju Alma Mater in Univerze v Ljubljani)

(foto: arhiv AMEU)