Petra Ravbar. Vse skupaj je že malo kičasto. A dokaz trdega dela in predanosti plesu!

Petra Ravbar kot solistka (foto: Aleksandar Girafon Živaljević)

Letošnja polovica sezone je bila velik zalogaj zame, saj sem se prvič preizkusila kot trenerka in koreografinja v Plesni šoli Bolero, hkrati sem tudi sama tekmovala.

Modern formacija mladinci Choice (foto: dance photo.cz)

S Tianom Ćehićem sva ustvarila modern formacijo z naslovom Choice, s katero smo na minulem svetovnem pokalu v Pragi zmagali, na državnem prvenstvu pa osvojili naslov vice državnih prvakov.

Jazz formacija mladinci

Sama sem ustvarila tudi jazz formacijo z naslovom Someone in the crowd, s katero so si punce priplesale naslov državnih prvakinj.

Solo v Pragi (foto: Aleksandar Girafon Živaljević)

Tekmovala sem tudi kot solistka v jazz in modern kategorijah, z obema soloma sem si na svetovnem pokalu v Pragi priplesala dve drugi mesti, na državnem prvenstvu pa tretje in četrto mesto. Moja zlata jazzerka Lara Šlibar je z mojo koreografijo vse tekme sezone zaključila na prvem mestom, na kar sem izredno ponosna! V jazz duetu z Anjo Jeršan sva si priplesali odlično tretje mesto, v modern duetu s Tianom Ćehićem pa sva obranila naslov državnih prvakov. S Tianom sva se letos preizkusila tudi v hip-hopu v kategoriji članskih duetov, vse skupaj se je sicer začelo kot stava, končalo pa kot pravi mali uspeh. Na državnem prvenstvu sva namreč osvojila tretje mesto (koreografija Danaja Ažman).
Med modern malimi skupinami smo si s soplesalci s točko Tik priplesali naslov vice državnih prvakov, v jazz kategoriji pa naslov državnih prvakov s točko Parfum. Prav poseben nastop pa je bil s šov malo skupino z naslovom The climb of life’v koreografiji Matevža Česna, ki nam je res pokazala, kaj to pomeni. Kljub vsem težavam in še poškodbi šest dni pred samo tekmo smo pokazali, kaj pomeni biti ekipa, in smo se tako skupaj povzpeli na vrh stopničk ter osvojili naslov državnih prvakov. Uspehe na državnem prvenstvu smo dopolnili s ponovno zmago v kategoriji članskih skupin v šov plesih s točko Črna ovca, prav tako v koreografiji Matevža Česna.

Jazz tim Bolero (foto: Aleksandar Girafon Živaljević)

To pa ne bi bilo mogoče brez izjemnega jazz tima Plesnega kluba Bolero, ki ga poleg mene sestavljajo Živa Laterner, Matevž Česen, Matic Bizjak, Anja Jeršan, Tian Ćehić in Sara Živković. Hvala tudi vodstvu Bolera za vso podporo. Vse skupaj je že malo kičasto, a je dokaz trdega dela in izredne predanosti moji in naši ljubezni plesu.

Zdaj pa si bom vzela čas zase in za svoje najbližje ter si napolnila baterije za nadaljevanje sezone. (je za naš portal komentirala minulo sezono nadvse uspešna plesalka, koreografinja in pedagoginja Petra Ravbar iz PK Bolero)

View Gallery 6 Photos