Peter Fileš in Maja Pucelj z Dadijem Dazom. Od slowfoxa, tanga, rumbe do flamenka!

Peter Fileš in Maja Pucelj v plesnem elementu spota Vračam se domov pevca Dadija Daza (foto: osebni arhiv)

Vesela sva, da sva spoznala Dadija Daza in da nastopava v videospotu za njegovo novo skladbo Vračam se domov, s katero se vrača na glasbeno sceno po njegovih legendarnih pop glasbenih hitih iz 90-ih let , ki so leta najinih plesnih začetkov v plesni šoli Bolero. Do nastopa v videospotu je prišlo zaradi naših skupnih prijateljev, ki so nas povezali ter naju priporočili za ta projekt.

Oglejte si spot

Snemali smo na dvorcu Gutenbuchel in bila sva očarana nad lepoto dvorca, idiličnim prizorom s parkom, mogočnim drevjem in urejeno okolico. Posebnih predpriprav za najino plesno koreografijo v videu nisva imela, saj sva ples prilagodila glede na kader in prostor. Skladbo sva velikokrat poslušala, da sva jo začutila, in morava reči, da nama je zelo všeč, in verjameva, da je to naslednji hit Dadija Daza.

Na snemanju ….

Na snemanju smo lovili svetlobo, zato je bil tempo kar hiter in so nama prav prišle pretekle izkušnje z različnih snemanj; filmov, TV-oddaj, dokumentarnih filmov, glasbenih videospotov in reklam. Prikazali smo romantično zgodbo o vrnitvi domov, ponovnem srečanju in ljubezni.
Na snemanju sva sledila navodilom snemalca in režiserja (Andraž Gliha), skladba se je vrtela in midva sva se prepustila njej. Plesala sva miks različnih plesov; slowfox, tango, rumba in preprosti disco fox, saj ima skladba takšen ritem, da se nanjo lahko pleše različne plese.

… (foto: osebni arhiv)

V solo plesnem delu je Maja plesala v stilu paso dobla in flamenka ter s tančico na obleki ustvarjala poseben efekt. Posneli smo veliko video materiala, v videospotu pa so izbrani izseki režiserja. (sta za naš portal komentirala plesno udeležbo v video spotu pevca Dadija Daza z naslovom Vračam se domov plesalca Peter Fileš in Maja Pucelj)