Petar Đorčevski. Ljubljana Dance Meeting je dogodek, ki bo združil celotno regijo

Baletni solist Petar Đorčevski se podaja v organizacijske vode. (Foto: Darja Štravs Tisu)

Ljubljana Dance Meeting je dogodek, ki bo združil celotno regijo v Ljubljani in užival v odličnem plesu in druženju. Začel se bo 30. marca z delavnicami in revijo različnih šol iz Italije, Hrvaške in Slovenije. 31. marca pa imamo na sporedu še nekaj različnih delavnic in tekmovanje v sodobnem plesu in koreografiji.

Petar Đorčevski vas vabi v Španske borce.

Kot baletnega solista me je začelo zelo zanimati organizacijsko delo, dobil sem priložnost organizirati plesno tekmovanje in sem takoj sprejel. Tudi sam sem hodil kot učenec na velika tekmovanja in vem, da je to velika in pomembna izkušnja za plesalca.

Poleg različnih delavnic, na katerih bom tudi sam učil, je Ljubljana Dance Meeting odlična priložnost za šole, da se pokažejo in izmenjajo znanja in ideje. Sam se veselim tudi odkrivanja novih talentov. V soboto je prijavljenih okoli 250 otrok, ki prihajajo iz Italije, Hrvaške in Slovenije. V nedeljo na plesnem tekmovanju jih imamo za zdaj 180 v različnih kategorijah, prav tako iz Italije, Hrvaške in Slovenije.

Za koreografsko tekmovanje pa smo se omejili na samo deset ustvarjalcev in oni prihajajo iz Italije, Nemčije, Madžarske in Slovenije. Karte so že v prodaji, in vsi, ki imajo radi ples in gib, lepo vabljeni v Španske borce deliti to izjemno izkušnjo z nami. (je za naš portal komentiral in napovedal prvi Ljubljana Dance Meeting baletni solist ljubljanskega baleta in organizator srečanja Petar Đorčevski. Prireditev bo potekala 30. in 31. marca v Španskih borcih v Ljubljani.)

View Gallery 4 Photos