Patricija Crnkovič. Ustvarjanje v domačem okolju me vedno prizemlji!

Patricija Crnkovič predstavlja Zgubane čase (foto: Ilona Mrgole)

Zgubani časi je moja prva avtorska predstava. Izhajala sem iz motivov, ki sem jih raziskovala že v krajšem solo delu Atom časa, ki sem ga ustvarila med študijem na Codartsu in nastopila v Korzo Theatru. Zelo sem vesela, da sem svojo prvo avtorsko predstavo ustvarjala ravno v domačem okolju – na odru Doma kulture Kamnik, kjer bo tudi premierno prikazana.

Ustvarjanje v domačem okolju me vedno prizemlji in na nekakšen prvinski način poveže z mojim avtentičnim izrazom, kar je bila tudi ključna vrednota pri ustvarjanju same predstave. Zelo sem vesela, da sta projekt podprla tudi Občina Kamnik in Javni zavod za kulturo Kamnik. Prav tako bi se zahvalila tudi Zavarovalnici Triglav, Plesnemu mestu in svojemu fantu Maju Šavliju, ki je ustvaril avtorsko glasbo za samo predstavo.


Zgubani časi je avtorska solo plesna predstava. Osrednji motiv predstave je iskanje bistva posameznika skozi zaznavno polje in intuitivno vodenje. Ko želimo razumeti sebe zunaj omejitev lastnega spomina, ki je vedno subjektiven in pogojen s časom in prostorom, se lahko zatečemo v telo, ki v sebi nosi plasti tako naše osebne zgodbe kot tudi kolektivnega spomina ter izkustva. Skozi proces umetnica raziskuje, kaj ustvarja posameznikovo večplastno osebnost, kaj z danimi predispozicijami ustvarjamo in zapuščamo ter kdo smo, ko opustimo svoje lastne pogojene predstave o samem sebi?

(foto: Ilona Mrgole)

Ekspresivno telo, ki živi v centru predstave skozi ekstremna večplastna stanja in globinsko zaznavanje okolja, predstavlja koščke naše realnosti. Ti se izgubljajo skozi čas in hkrati v vsakem trenutku obstajajo kot delci potenciala v kvantnem polju. (Razmišlja v svoji prvi avtorski solo predstavi Zgubani časi plesalka, koreografinja in pedagoginja Patricija Crnkovič; predstavo si lahko premierno ogledate v petek, 16. 9. 2022, ob 20.00 v Domu kulture Kamnik)