Orientalki Alja Shaar & Ines Kočar že enajstič skupaj. Tokrat s Sporočilom v steklenici!

Ines Kočar in Alja Shaar sta v Slovenskem Javorniku uspešno izvedli predstavo Sporočilo v steklenici. Ljubljana čaka na ponovitev 7.6. v Španskih borcih. (foto: Primož Lukežič)

Koreografinji in plesalki Alja Shaar in Ines Kočar vabita na novo predstavo orientalskega plesa. Tokratni, že 11 projekt, bo ponudil paleto raznolikih plesov (od tradicionalnih egiptovskih plesov do moderne fuzije orientalskega in sodobnih plesov), ritmov in barv.

Alja Shaar (foto: Primož Lukežič)

Ne bomo pa se ustavili le pri tem. Naslov predstave ni bil izbran naključno. Snovalki predstave sta začutili, da ob aktualnem dogajanju doma in po svetu ne moreta in ne smeta ostati tiho. Čeprav bo imel v predstavi še vedno glavno besedo ples, bodo ustvarjalci z besedo in gibom občinstvu prenesli tudi sporočila, ob katerih ne bi smeli ostati brezbrižni; o nesmiselnosti in tragičnih posledicah vojn, o nepopravljivi škodi, ki jo povzročamo naravi, o diskriminaciji in izključevanju drugačnih, pa naj gre za invalide, begunce ali starejše.

Ines Kočar (foto: Primož Lukežič)

Člani ranljivih skupin bodo v predstavi tudi nastopili in dokazali, da s pravo miselnostjo lahko premagaš vse ovire – plešeš tudi če si priklenjen na invalidski voziček (Angelika Markič), stojiš na gledališkem odru gledališča, medtem, ko v tvoji domovini divja vojna (Plesna skupina Haifa), ustvarjaš, tudi če si že v jeseni svojega življenja (plesna skupina Habibi babi). Na odru se bo zvrstilo okoli 60 plesalk in plesalcev, starih od 15 pa vse do 76 let. (vabljeni na ponovitev predstave Sporočilo v steklenici 7. junija ob 19.30 v Španske borce v Ljubljani).