Nuša Urnaut. Lea Mujića poznam že nekaj let, je najbolj artikuliran in inteligenten človek, ki sem jih imela priložnost spoznati v baletnem svetu

Nuša Urnaut in Maro Vranaričič na letošnjem baletnem tekmovanju Baltek z lastno koreografijo.(foto: Tiberiu Marta)

Tekmovanje izpred dveh let mi je ostalo v dobrem spominu, ker je bila to zame prva večja priložnost, da preizkusim svoje zmožnosti in otipam duh tekmovalnosti, saj se pred tem še nisem udeležila nobenega podobnega dogodka. Glede na rezultate bi rekla, da je bila žirija strožja kot poprej, vendar menim, da je pri takšnih tekmovanjih treba biti strog. Dobrega plesalca odlikujejo nianse, drobci, ki so seveda velikokrat subjektivni, ampak takšna je umetnost – ne more biti objektivna.

Nuša Urnaut

G. Mujića poznam že nekaj let, je najbolj artikuliran in inteligenten človek, ki sem jih imela priložnost spoznati v baletnem svetu. Po tekmovanju sem bila deležna posveta z žirijo. Leo Mujić je vedno odkrit, kar se mi zdi edino pravilno, saj edino tako lahko dobiš pravo predstavo svojih zmožnosti, marsikdo pa bi lahko njegove besede vzel kot ‘napad’ na svojo osebnost, na samega sebe, saj se človek počuti ogroženo, ko prejema kritiko sebe in svojega dela. Komisija nam ne želi ničesar slabega, prav nasprotno, želijo, da dosežemo svoj maksimalni potencial! Jaz posveta nisem vzela kot kritiko, povprašala sem, kje se lahko izboljšam, kaj so moje slabosti in kaj moram nadomestiti. Pomembno je pristopiti k takim zadevam s čisto glavo in nameni, brez pričakovanj. Jaz sem bila nad posvetom navdušena, veliko sem odnesla od tekmovanja samega in komaj čakam, da nadalje pokažem, česa sem zmožna.

Nuša je bila gostja oddaje Parada plesa konec maja 2020.

S sodelovanjem v Don Kihotu sem ponotranjila delo ansambla. Ko se zaveš take odgovornosti, da si del ansambla kot celote in da je tvoje delo sredstvo za doseg neke harmonične postavitve, izvedbe koreografije kot eno, dobiš nek nov pogled na altruizem. Zelo sem hvaležna SNG Maribor za priložnost. (je za naš portal ocenila sodelovanje na baletnem tekmovanju Baltek v Lendavi plesalka Nuša Urnaut, ki je zasedla 5. mesto in priznanje v kategoriji II.b, ter razložila, in kaj ji je prineslo plesanje v predstavi Don Kihot z baletom SNG Opera in balet Maribor)