Novoletna čestitka Gordane Stefanovič Erjavec. Zavedanje, da s plesom, umetnostjo zmoremo vse!

Gordana Stefanovič Erjavec (foto: Gruša Erjavec)

Leto 2023 že počasi prehaja v spomine. In teh se je v minulem letu nabralo zelo veliko. Zame je bilo precej razburkano in posebno leto, ki si ga bom prav gotovo zapomnila. Že v začetku leta me je doletela čast, da sem prejela nagrado Mestne občine Celje za življenjsko delo, celjska zvezda, v mesecu maju sem v Plesnem forumu Celje uspešno izpeljala že 16. Korpus – KOReografsko Platformo Plesnih UStvarjalcev, ki je v treh dnevih zbral več kot 100 odličnih plesalcev iz vse Slovenije, jeseni smo sodelovali na dveh državnih festivalih, Pika miga v Velenju in Živa 2023 v Ljubljani, ter za vse plesne miniature prejeli zlata priznanja.

Goga Stefanovič Erjavec je celjska zvezda 2023; priznanje ji je izročil župan Celja Matija Kovač. (Foto: Andraž Purg)

V produkciji Plesnega foruma Celje smo ustvarili kar tri premiere: ONO v koreografiji Ize Skok, MI GA MOVE-AMO v koreografiji Gee Erjavec in INSTA(NT)GRAM v moji koreografiji, ki bo 22. 12. ob 19.00. Vsaka premiera je kot rojstvo otroka, zato sem neskončno hvaležna, da me obkroža ustvarjalna ekipa mladih plesalk in koreografinj, ki tudi mene navdihujejo za nove projekte.

Insta(nt)gram bo doživel premiero 22. 12. v Plesnem forumu Celje

Tudi zasebno se mi je dogajalo veliko lepega, predvsem v zvezi z mojim vnučkom Levom, ki nam je življenje obarval z novimi dimenzijami ljubezni. Z ‘dedijem’ Dušanom uživava v vsakem trenutku z njim. Sem nepoboljšljiva optimistka, zato tudi minuse obračam v pluse. Verjamem namreč, da se vse zgodi z razlogom in da se tudi iz slabega nekaj naučimo.

Z vnukom Levom v celjski Pravljični deželi

Želje. Sebi, da še naprej uspešno širim virus plesa, da ohranjam otroka v sebi, igrivost, radovednost in ustvarjalnost, da z dobro energijo okužim čim več ljudi!
Seveda v prvi vrsti sebi in svoji družini želim zdravje, veliko količino medsebojnega razumevanja, ljubezni, podpore in da še naprej vsak po svoje, a skupaj ustvarjamo lepe spomine.

Insta(nt)gram

Forumu. Da naša pisana hiška še naprej ostane dom ljubezni, plesa, ustvarjalnosti, odličnih koncertov in kulturnih prireditev. Da žari v vsej svoji barvitosti in lepi energiji! Da v njej na krilih plesa še naprej odraščajo nove in nove generacije plesalcev!

Kolegom. Zavedanje, da s plesom, umetnostjo zmoremo vse. Ohranimo pogum, energijo, ustvarjalnost in pozitivnost ter ne pozabimo, da nič ne vzdrami duha tako kot obet novega dne. Zato vam želim, da prihajajočih 365 dni koreografirate tako, kot si želite!

Srečno vam želi Gordana Stefanovič Erjavec. (Foto: Gruša Erjavec)

Bralcem Parade plesa pa da v 2024 v čim večjem številu redno spremljajo in podpirajo pestra dogajanja na plesnem področju. Parada je namreč edina, ki informira, združuje vse zvrsti plesa, podpira različnost ustvarjanja, predstavlja koreografe, plesalce, mlade talente, odpira vrata vsem, ki so predani plesni umetnosti. In kot pravi Barbara: “Dan brez plesa je izgubljen dan!” Barbari. Ostani zdrava, barvita, vztrajna, še naprej plesu predana ter z ljubeznijo obdana!!! (pogled na leto 2023 in novoletne želje umetniške vodje Plesnega foruma Celje, koreografinje, pedagoginje in plesalke Gordane Stefanovič Erjavec)