Novoletna čestitka. Dušan Vodlan. Naj vas krasita energija in svetloba.

Po tem, da je to eno najbolj uspešnih in čudovitih let zame in moj klub in naše člane. V tem letu smo dosegli velik napredek na vseh področjih. Zrasli smo v velik klub z zvenečimi imeni tako doma kot v tujini. Resnica je, da ne moreš biti prerok doma, zato smo zmeraj bolj prisotni in cenjeni v drugih krajih in tudi v tujini. Dozorel je čas in morali smo popustiti potrebam ljudi, zato smo že nastavili temelje za ustanovitev klubov po celotni Sloveniji. Kamor smo prišli, smo bili toplo sprejeti. Prav tako imamo že vse postavljeno, da zaživita že dolgo v domišljiji pripravljena vsaj dva plesna festivala s široko paleto plesnih zvrsti in s kvalitetnimi plesalci in plesalkami ter skupinami. Veseli smo, da nam je uspelo toliko vrhunskih uvrstitev in rast v vseh pogledih ter neverjeten napredek, ki je viden predvsem v povezanosti posameznikov, kar se nato odraža tudi na odru. Vse smo posvetili pomembnim tekmovanjem, in če začnem z Lignanom, kjer smo v zadnjih letih res neverjetni z ogromnim številom prvih mest in posebnih nagrad. Tudi za letošnje svetovno prvenstvo v stepu smo se pripravili nadvse predano in povezano. Naša ekipa je dihala kot eden in na odru je bil viden odraz tega. Tokrat nismo prepustili slučajnosti popolnoma ničesar. Nastopi vseh so bili do potankosti izpeljani, kot smo si vsi skupaj želeli, in se tako tudi s trdim delom pripravili. Leto je bilo tako popolno, da skoraj ni moglo biti bolje, zato nimam kaj pozabljati, temveč ga bom še dolgo nosil v srcu in iz njega črpal ideje in moč za še boljše delo v prihodnje. Če bi si želel kaj pozabiti, je to zadnja skupščina PZS, ko so se primitivci lotili mene na neprimeren način, a to ni moj problem, problem si zmeraj večjega delajo prav oni. In žalostno je, da nagrajena zveza z državnim priznanjem toži državo. Ja, to je pa res brezumje. Ampak vse enkrat pride na svoje.

Sinova Sebastijan in Luka s predsednikom Plesne zveze Slovenije Dragom Šulekom.
Svojim plesnim prijateljem in prijateljicam, vsem klubom in klubskim delavcem ter športnikom želim veliko zdravja, kreativnosti in ustvarjalnosti ter uspeha polno pri svojem delu z mladimi in za mlade ter za športni ples v letu 2015. Letošnjega leta se spominjam še posebno po moji rasti in kot raketi hitri preobrazbi. Najbolj pa me veseli moj knjižni prvenec, ki sem ga izdal z naslovom Pot srca. Je moja biografija. Knjiga je posvečena mojima sinovoma Sebastijanu in Luki in je sama po sebi zdravilna. Vsak se bo lahko našel v njej, se kaj naučil, in to je bistvo.
Dušan s sinovoma in ženo Zorko.
Letos je posebej plodno leto zame, saj sem začel pisati že drugo svojo knjigo, ki je nadaljevanje prve in je posvečena za mojo hči Dolores. Izšla bo v času, ko bo povila mojega drugega vnuka. Naslov knjige pa bo Kako sem vzgojil svoja sinova v tako prekrasna moška. Dokaz, da če dobro delaš, tudi dobro dobiš in si opazen, je nagrada, ki mi jo je podelila Zveza kulturnih društev Slovenije. Zlato medaljo za uspešno in dolgoletno delo na plesnem področju mi bo podelil predsednik ZKDS g. Starman na posebej zato pripravljeni prireditvi 30.12. v KD Krško. To priznanje je nagrada za minulo delo in sem je izredno vesel, veseli me pa tudi zato, ker je to najvišje priznanje za kulturne dosežke v Sloveniji. Še posebno pa sem ponosen, da je posameznikov s tako velikim priznanjem izredno malo in da sem eden izmed prvih, če ne celo prvi iz vrst plesnih strokovnjakov s tem priznanjem. In še ena dolgo pričakovana medalja in sanjana želja se mi bo uresničila, dobil bom namreč zlato olimpijsko medaljo, ki mi jo bo podelil predstavnik OKS in največji konjenik vseh časov g. Miroslav Cerar st. To bo pika na i in jagoda na torto mojega dosedanjega življenja.
Sebi želim še nadaljnje plodno življenje, predvsem pa si želim popolnega zdravja, kreativnosti ter ustvarjalnosti. Želim si dajati, ker le na ta način lahko pričakujem tudi sprejemanje raznih duševnih in drugih nagrad. Bralcem in bralkam želim polno zdravja in uspehov ter užitkov ob spremljanju vseh čudovitih dogodkov, ki se bodo zgodili v prihajajočem letu. Želim jim veliko plesnih korakov in športnih uspehov in naj jih krasijo energija, svetloba in informacije.