Ciganski ples z Rimo in Urško ter sodobni z Veroniko in Enyo

Urška Bradaškja & Rima Ruminska in Enya Belak & Veronika Valdes.

Še zadnjič v tem letu vas ekipa oddaje Parada plesa vabi v družbo plesnih ustvarjalcev. Pravzaprav štirih plesnih ustvarjalk. Rima Ruminska in Urška Bradaškja prihajata z Obale, kjer je posebej popularen ciganski ples. Rima živi v Sloveniji že deset let in je v Ukrajini končala diplomo na višji šoli za kulturo. V Izoli poučuje poleg ciganskega plesa tudi klasični balet, seveda po sistemu Vaganove. Nad ciganskim plesom se je navdušila tudi igralka Urška Bradaškja, ki je režirala prireditev ob 10. obletnici delovanja Rimine šole v Sloveniji.

Urška Bradaškja in Rima Ruminska.
V drugem delu oddaje vam bosta Enya Belak in Veronika Valdes razložili, ali je lahko vaš facebook profil tudi vaša kazen. Mladi ustvarjalki sta namreč pred mesecem dni navdušili s predstavo Profil in kazen ter postajata vse pomembnejši del sodobne plesne scene v Sloveniji.
Enya Belak in Veronika Valdes.
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 22.00 na TV3 Medias. V petek, 2. januarja, vas ob 16.15 čaka prva ponovitev, v soboto, 3.januarja, ob 10.35 pa druga. Letos vam še kličemo, da je dan brez plesa izgubljen dan, v letu 2015 pa spremenimo mantro.
Oddajo Parada plesa smo posneli v klubu Maxi. (Foto: Marija K. Orašanin)
View Gallery 4 Photos