Noge utrujene, obrazi nasmejani. To je Salsa Power festival.

Med pedagogi sta bila tudi Karel Flores in Marco Ferrigno.

Tri nepozabne zabave, 15 delavnic z najboljšimi domačimi tujimi učitelji, 150 parov in preko 300 nasmejanih obrazov – to je zaključna bilanca festivala Salsa Power, ki se je med 16. in 18. oktobrom že dvanajstič odvil v Ljubljani. Buba center je tudi tokrat v Slovenijo pripeljal vrhunske tuje učitelje iz Italije, Francije, Španije, Portugalske, Velike Britanije in celo ZDA. Tako so slovenski plesni navdušenci v soboto in nedeljo svoje plesno znanje nadgrajevali na delavnicah, medtem ko so bili večeri od četrtka do nedelje rezervirani za zabave z odličnimi domačimi in tujimi DJ-ji ter nepozabnimi plesnimi nastopi.

Poslanstvo festivala Salsa Power je zabava, obenem pa razvoj in rast slovenske plesne scene. Salsa je ples, ki je že zdavnaj osvojil srca Slovencev, a nam je vendarle nekoliko tuj. Pogosto so naši boki pretrdi, naše glave preveč osredotočene na štetje in premalo na občutek,  preveč poudarka je na figurah in premalo na izvedbi. Učitelji iz tujine, mnogim od njih je bil ples položen v zibelko, nam tako ne pokažejo le najnovejših plesnih trendov, ampak tudi salso in bachato v njuni izvorni obliki in tako navdihujejo našo plesno sceno.
Kljub imenu Salsa Power je festival že pred leti prerasel te okvire in se ob salsi in bachati razširil še na kizombo. Kizomba izvira iz Afrike in tako z latinskoameriškimi ritmi nima veliko skupnega. Vendar pa je tudi v Sloveniji vse bolj priljubljena, zato je prav, da se tudi ta ples pri nas razvija. Buba je že več let zapored na festival Salsa Power pripeljala tudi vrhunske tuje učitelje kizombe, v prihodnjem letu pa februarja prvič pripravljamo nov dogodek, posvečen le temu plesu – Kizomba Power.
Po odličnem plesnem koncu tedna so noge utrujene, obrazi pa nasmejani in glave polne novega znanja in informacij. Festival Salsa Power bo zagotovo še kar nekaj časa odmeval na slovenski salsa sceni, medtem pa v Bubi že gledamo naprej. Kot vsako leto v decembru pripravljamo največjo božično-novoletno salsa zabavo pri nas, v prihodnjem letu pa nas poleg Salsa Powerja kot že omenjeno čakata tudi Kizomba Power in Bachata Power. Plesnim navdušencem torej nikakor ne bo dolgčas. (sta za naš portal komentirali Maša Prašnikar in Špela Repovš iz Bube, ki sta  organizirali festival Salsa Power, enega največjih salsa, bachata in kizomba dogodkov pri nas)