Svet je kakor ringaraja. Besede imajo moč. Zato pomisli, kadar govoriš.

"Besede imajo moč. Zdaj vem, da res. Zato pomisli, kadar govoriš. Z besedami podiraš in gradiš. Dobiš, zapraviš, zbližaš, spremeniš – ti rečem, da imajo moč. Pa lahko noč." Anja Štefan, pesnica, pisateljica in pripovedovalka sodi v sam vrh sodobnih slovenskih ustvarjalcev za otroke in mladino.

Anja Štefan, Svet je kakor ringaraja, zbirka Sončnica, 360 strani (39,90 evra)
Po več kot dveh desetletjih njenega ustvarjanja je izšla obsežna antologija pravljic, pesmi in ugank Svet je kakor ringaraja. To je prelepa zakladnica izjemnih besedil in čudežnih podob, ki so jih ustvarili najboljši slovenski ilustratorji: Zvonko Čoh, Marjanca Jemec Božič, Ančka Gošnik Godec, Polona Lovšin, Marjan Manček, Jelka Reichman, Alenka Sottler, Hana Stupica, Marlenka Stupica, Peter Škerl in Ana Zavadlav.
Anja Štefan, Boštjan Gombač, Svet je kakor ringaraja, petnajst pesmi, glasbena zgoščenka (cena: 14,95 evra)
Številne pesmi Anje Štefan so uglasbili najboljši sodobni slovenski skladatelji (Vitja Avsec, Ambrož Čopi, Jani Golob, Rok Golob, Tomaž Habe, Jakob Jež, Robert Kamplet, Milko Lazar, Gabriel Lipuš, Damijan Močnik, Boris Vremšak …). Prepevajo jih v vrtcih in šolah po vsej Sloveniji.  Ob antologiji je izšla tudi glasbena zgoščenka Svet je kakor ringaraja, ki jo je pripravil vsestranski glasbenik in večinštrumentalist, virtuoz na pihalih, skladatelj in komponist, ki piše glasbo za film in gledališče Boštjan Gombač. Nekaj pesmi je na novo uglasbil, nekaj pa jih je le "preoblekel". Tako je v sodelovanju s samimi dobrimi glasbeniki in pevci (Metod Banko, Marjan Bone, Uroš Buh, Blaž Celarec, Janez Dovč, Neca Falk, Jani Golob, Žiga Golob, Tomaž Habe, Jakob Jež, Matija Krečič, Nina Strnad, Janez Škof, Boris Vremšak) nastala kakovostna glasba za otroke.
Anja Štefan
Anja Štefan je izdala že vrsto slikanic, mnoge od njih so bile nagrajene z uglednimi nagradami Lonček na pike, Iščemo hišico, Bobek in barčica, Sto ugank, Še sto ugank, Melje, melje mlinček, Kotiček na koncu sveta, Gugalnica za vse, Štiri črne mravljice … Nad njenimi besedili se navdušujejo tako otroci kot njihovi odrasli. Rodila se je 2. aprila 1969 v Šempetru pri Gorici. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je študirala slovenistiko in anglistiko in l. 1994 diplomirala. Po diplomi je na Filozofski fakulteti nadaljevala s študijem na področju folkloristike in leta 1999 magistrirala. Deluje kot samostojna umetnica. Je ena redkih profesionalnih slovenskih pripovedovalk in hkrati snovalka pripovedovalskega festivala Pravljice danes, ki ga vodi od leta 1998 (zadnja leta kot del tričlanske ekipe). Raziskuje pripovedno izročilo. Avtorska besedila in priredbe ljudskih pripovedi redno objavlja. Leta 1993 je začela sodelovati z revijo Ciciban, v reviji Cicido pa objavlja od leta 1998.
Na predstavitvi v ljubljanskem Konzorciju
View Gallery 5 Photos