Nina Meško. Pika miga je pomemben festival!

Oblika ledu, ustvarjanje in ples Ajda Botolin & Ana Cizej, mentorica Goga S. Erjavec.

Pika miga je pomemben festival, saj se nanj uvrstijo le najboljši mladi plesalci, ki so se uspešno predstavili tako na območni kot regionalni ravni. Državni festivali, kot je Pika miga, so nagrada in veselje za vse, ki se lahko predstavijo, hkrati pa se lahko v Velenju udeležijo posebej zanje pripravljenih ustvarjalnih delavnic ter pridobijo nova znanja.

Nina Meško (foto: Sunčan Stone)
Vsaka tri leta se festival poveže z mednarodno konferenco plesne pedagogike, ki jo bomo znova pripravili prihodnje leto. (je po zaključenem dvodnevnem festivalu Pika miga, ki se je odvijal v Velenju, sporočila Nina Meško, svetovalka za sodobni ples pri JSKD. Trinajsti po vrsti mini festival otroških plesnih skupin organizira Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju s Festivalom Velenje.
Plesni studio N Velenje: Potovanje v koreografiji Nine Mavec Krenker
Na njem so se tudi letos predstavile najboljše koreografije otroških plesnih skupin iz vse Slovenije, in sicer: KD Rakek; Baletno društvo Postojna; Plesno društvo Imani Brežice; Plesni studio N, Velenje; KD Plesna izba Maribor, Moderni ples 2; Glasbena šola Krško – oddelek za sodobni ples; KD Qulenium – Pionirski dom Ljubljana – Center za kulturo mladih; KUD Plesni forum Celje; KD Center plesa Maribor, Tovarishija Junior;
Kapljapot v izvedbi Urške Car in Pie Čretnik; mentorica Lucija Boruta
OŠ Kungota, PŠ Svečina, plesna skupina Sončki; KD Qulenium Kranj, plesna skupina ZVIJAV; Vrtec Lendava; Plesno društvo Terpsihora Novo mesto; OŠ Bistrica, Tržič, plesna skupina Pikice; Glasbena šola Kamnik, oddelek za balet; Plesni Studio Lai Izola; KGBL, oddelek za sodobni ples, Ljubljana; Harlekin – društvo za umetnost plesa; Glasbena šola Laško-Radeče, oddelek za sodobni ples; Anika, svet plesa in zabave, Leskovec pri Krškem; Plesni Studio Intakt; VDC (Vztrajno do ciljev) Zagorje ob Savi. Skupine je izbrala selektorica Andreja Kopač.)
 

View Gallery 4 Photos