Neža Pele & Jelena Soro. Valovanje kot raziskovanje samega sebe, svojega telesa in glasu!

Valovanja Neže Pele in Jelene Soro (foto: Tina Glavič Novak)

Valovanje je skupni sinonim za soustvarjanje, za skupno kolektivno delovanje, ki med nami valovi že nekaj mesecev. Je fino, prefinjeno, poglobljeno, igrivo in zavestno balansiranje med Jaz in Mi ter med Mi in Jaz, čemur bomo dodali novo komponento – Vi in Ti. V tem stiku bomo preizkušali porozne meje zavestnim delovanjem in podzavestnim tokom, ki bo vzvaloval med nami ter ustvaril vibracije iz globin, ki silijo na površino ter se razlivajo v prostor. Naš prostor.

V procesu smo delovali kot povezana skupina in kot kolektiv odšli na pot raziskovanja samih sebe – svojega telesa, glasu in iz tega ustvarjali rojstva gibalnega in zvočnega, ki vsakič znova vznika med nami. Od instantne kompozicije do zvočno-gibalnih pokrajin intuicije. In šli smo globoko, da bi se povezali, našli medsebojno ravnovesje, da bi se naučili poslušati, se slišati in bili slišani. Nenehno smo razpadali, da smo se vsakič znova skupaj sestavili, in zidovi med nami so tiho začeli padati pod težo našega skupnega valovanja. Sčasoma smo postali kot utripajoč organizem; vsak od nas je svoj organ ali več njih, naša koža je postala mehka in podkožje vitalno.

(foto: Tina Glavič Novak)

Naša telesa v prostoru so se razrasla kot drevesa, vse okoli katerih valuje; z vmesnimi postanki, vdihi in mirovanjem in impulzi, ki nas ženejo naprej in se odpirajo za Vas. (vabljeni na premiero intuitivne zvočno-gibalne pokrajine utripajočega organizma Valovanje avtoric Neže Pele in Jelene Soro, ki bo 20. oktobra ob 20.00 v Plesnem Teatru Ljubljana in naslednji dan, 21. 10., v Kamniku)