Neverjetno! Jure Bergant in Luana Valentino osvojila vse tri naslove švicarskih državnih prvakov.

Jure Bergant in Luana Valentino plešeta skupaj od letošnjega avgusta. (Foto: osebni arhiv)

Za nama so tri državna prvenstva, ki sva jih odplesala v samo enem vikendu. Na plesišče sva stopila brez kakršnihkoli pričakovanj in z idejo pokazati najin napredek, od najine prve tekme do državnega prvenstva. Glede na to, da sva prvič nastopila na državnem prvenstvu Švice, si nisva predstavljala, da bova osvojila vse tri naslove državnih prvakov. V zgodovini švicarskih tekmovanj se do zdaj ni zgodilo, da bi en par osvojil kar vse tri lovorike hkrati. Za naju je to zelo lepa odskočna deska za nadaljnje delo in razvoj najinega plesa.


Zmage pripisujeva predvsem skupni želji po napredku in sodelovanju že od samega začetka najine plesne poti. Seveda pa brez podpore družin, trenerjev, učencev in ljudi, ki naju podpirajo, ta uspeh ne bi obrodil sadov.

(foto: osebni arhiv)


Tekmovanje je bilo organizirano na visoki ravni s prijetnim ozračjem, številčnim občinstvom in online prenosom tekme. V latinskoameriških plesih smo plesali četrtfinale in polfinale v standardni in 10-dance kategoriji. Najin načrt za naprej je predvsem dvigniti najino raven plesa, glede tekem pa trenutno še vse visi v zraku zaradi trenutne covid situacije. Definitivno pa stremiva k temu, da se čim prej lahko začneva udeleževati mednarodnih tekmovanjih. (sta za naš portal komentirala osvojitev treh naslovov državnih švicarskih prvakov naš plesalec Jure Bergant in njegova soplesalka Luana Valentino, ki plešeta skupaj od letošnjega avgusta. Jure in Luana sta tako zmagovalca v latinskoameriških, standardnih plesih ter kombinaciji obeh stilov. Tekmovanje se je odvijalo v Wallisellnu blizu Züricha; na štartni listi vseh treh kategorij pa je bilo 171 prijavljenih parov.)