Nena Vrhovec Stevens. Plesalci kakovostni, ocenjevanje strožje, konkurenca huda!

Nena Vrhovec Stevens je balerine baletne šole Stevens popeljala že šestič na tekmo DWC.

Na pot do Offenburga se je mlajša skupina odpravila v četrtek, 22. junija 2017, pozno zvečer. Slovenijo so iz Baletne šole Stevens zastopale: Gaja Slabe, Uma Lila Żivkovič, Janja Šinkovec, Eva Żnidar, Zoja Šivic, Marcela Firm, Mia Dovč, Ema Oman, žal je Nina Trilar zaradi bolezni  ostala doma. Že v petek zvečer po otvoritveni promenadi so dekleta nastopala v tekmovalnem delu Impact, ki je bil letos postavljen in izveden na odprtem, na Markplatzu. V koreografiji Mance Torkar so razposajeno odplesala in prejela tudi medalje za sodelovanje.

Baletna šola Stevens na tekmovanju DWC.
V soboto dopoldan sta v duetu (kategorija modern, koreografija All we know) nastopali Uma Lila in Zoja Šivic ter zasedli 21. mesto.
Nedeljo smo prijetno združile z delom ter si v dopoldanskem času ogledale grad v Oberkichu, kjer smo prebivali, zvečer je sledil trening z vajo.
Ponedeljek se je začel zgodaj s tekmovalnim triom (Elite Syncopations), ki je uspešno končal na 10. mestu. Bravo, Marcela, Uma Lila in Ema. V opoldanskem času se je celotna skupina predstavila s klasično skupinsko točko Concert Waltz in pristala na 20. mestu.
V poznih večernih urah pa še fushion skupinska – Heart, s katero so si dekleta priplesala 7. mesto. Vrnitev v hotel ob 00.30 in vstajanje ni bilo najlažje za štiri dekleta kvarteta, Zojo, Gajo, Evo in Mio, ampak so dekleta z Wings kvartetom zasedla 16. mesto.
Isti dan je popoldne pripotovala tudi celotna starejša skupina in prišla na odprti oder zaploskat obema točkama mlajših, Impact in Heart, ki so ju znova zaplesali. S tem se je končalo tudi tekmovanje za mlajše in isti večer so se odpravili proti Ljubljani.
Sredino jutro sta si že navsezgodaj Manca in Urša z modernim duetom Arena priplesali 20. mesto. Po podelitvi medalj se je celotna skupina, ki so jo letos sestavljali Pina Unk, Ana Iglič, Ursa Jaklič, Tadej Kapun, Brina Knific, Lara Pungerčar, Jerca Uranić, Rebeka Kunilo, Lana Drusković, Zala Strniša, Nika Ferjan, Luka Maj Spenko in Manca Torkar (slednja tekmuje za Slovenijo in našo šolo že šesto leto), udeležila kondicijskega treninga in vaje za vse tekmovalne točke.
V četrtkovem večeru sta se po večerni skupinski vaji v modernem duetu Chandelier pomerili Lana in Nika ter pristali na 35. mestu. V petek je Luka z Uršo odplesal v kategoriji klasični duet in trio, Harlequin in Kolimbine, zasedla sta 18.mesto.
Skoraj takoj za njima so se Tadej, Pina, Lara in Luka pomerili v klasičnem kvartetu Reflection ter zasedli odlično 6. mesto. Čestitke. V kategorijah klasičnega baleta je bila letošnja konkurenca zelo ‘huda’, prav tako pa tudi ocenjevanje celotnega tekmovanja. V popoldanskem delu tekmovanja sta se s klasičnima variacijama (junior skupina) pomerili še Lana s koreografijo Odalisque, ki je zasedla16. mesto, in Urša z variacijo Giselle, ki je pristala na 18. mestu.
Sobota je bila v znamenju skupinskih tekmovalnih točk, prva že v dopoldanskem času: Etudes – klasična senior skupina, ki je zasedla 12. mesto. Takoj za njo pa najboljša uvrstitev za nas: klasični kvartet Fourte v koreografiji Andrewa (Stevensa, op. u.) in z odličnim plesom Mance, Urše, Lane in Zale ter doseženo 4. mesto. Iskrene čestitke. Kot zadnja tekmovalna točka so se predstavile balerine v fusion junior kategoriji s koreografijo Sugar in si priplesale 12.mesto.
Motivirati talentirane in delavne plesalce ni težko, jih je pa treba. Popestritev kondicijskih treningov, pozornost posvečati temu, da ne pride do poškodb, ker smo imeli zaključno predstavo (med drugim tudi 2. dejanje Labodjega jezera, ki je kar velik zalogaj) tik pred odhodom na naše že šesto finalno tekmovanje za DWC. Vikendi so bili zeli delovni, produktivni, in samo zaradi te delavnosti tudi uspehi. Baletniki in balerine naše baletne šole so bili v letošnji postavi izredno kakovostni, ocenjevanje je bilo strožje in predvsem je konkurenca vsako leto močnejša.
To, da smo četrti, peti, šesti na svetu, je zavidljiv rezultat, žal pa ne za slovenski narod, ki včasih ni zadovoljen niti s srebrno medaljo. Če pa že, je medalja, te pa nočejo ‘prepoznati’.
Kakorkoli, nam in Sloveniji so vsi dosežki plesalcev v ponos in to nas bo vodilo naprej s ciljem še boljše, še kakovostnejše. Za lovljenje ‘dodatne energije’ bo časa bolj malo, saj od 15. do 25. avgusta 2017 organiziramo poletni baletni seminar. Vsekakor pa jo bom prav gotovo nabrala največ z navijanjem za slovenske plavalce v Budimpešti. (je za naš portal komentirala udeležbo na mednarodnem plesnem tekmovanju Dace World Cup, ki se je odvijalo v Nemčiji, šefica Baletne šole Stevens Nena Vrhovec Stevens)

View Gallery 10 Photos