Nataša Kočar. V KUOD Bayani cel kup zanimivih projektov.

Nataša Kočar je popolnoma predana orientalskemu plesu.

V KUOD Bayani spet pripravljamo cel kup zanimivih plesnih projektov. Eden se bo zgodil zelo kmalu v Domu kulture Kamnik, in sicer v soboto, 19. 11., ob 20. uri. Gre za 2. mednarodni festival orient folklor folk fest, kjer domače skupine in gosti iz tujine predstavimo na odru različne folklore severne Afrike in Bližnjega vzhoda. Tokrat sodelujemo z arabskim klubom v Sloveniji, tako da bomo poleg enajstih plesnih točk deležni še dveh glasbenih poslastic (izvajalca: Ali Taha in Yuri Baron).

Orient folk fest se bo odvijal v soboto v …
V januarju pa bomo v Štihovi dvorani predstavili do zdaj največji projekt KUOD Bayani Hamsa: Krog / The circle. Gre za pre-aranžma naše predstave Hamsa, pet elementov orientalskega plesa, s katero smo lani petkrat nastopile v Sloveniji (trikrat v Kamniku, enkrat v Mariboru, enkrat v Cerkljah) in enkrat na Dunaju (Lalishteater). Prav Lalishteater nam je dal povod za preureditev predstave iz frontalne v krožno. Kar pomeni, da je primerna za okroglo dvorano. Ta ideja nam je dala morje kreativnih idej, zato jo bomo januarja predstavile domačemu občinstvu v Cankarjevem domu, februarja pa znova v Lalishteatru.
… Kamniku v organizaciji … (foto: Jadran Tomšič)
..
V marcu pa z Matejo Mikulan spet organizirava edini Orientalski festival v Sloveniji – Nawar. (je za naš portal sporočila šefica KUOD Bayani Nataša Kočar, ki skrbi za popularizacijo orientalskega plesa pri nas)
…. Nataše Kočar (levo); Nawar festival pa v sodelovanju z Matejo Mikulan. (Foto: Marija K. Orašanin)
View Gallery 4 Photos