Nataša Kočar. Orientalski ples je tudi odrska umetnost!

S predstavo Hamsa želimo razširiti obzorja o orientalskem plesu. Za nas orientalski ples ni le ples za rojstnodnevne zabave in športno-plesna tekmovanja, pač pa nam predstavlja nekaj več. Predvsem sledimo osnovnemu poslanstvu KUOD Bayani, ki že od vsega začetka stremi k temu, da je orientalski ples lahko tudi odrska umetnost.

Raziskujemo pet velikih elementov mediteransko-indijskega kulturnega prostora: voda, zrak, eter, zemlja, ogenj. Raziskujemo jih skozi gib, glasbo, stil, prostor in energijo, ki jo posamezen element oddaja. Možnosti biti inovativen je toliko, kolikor je ljudi na svetu. Inovativnost, kreativnost je del vsakega posameznika. Nedvomno pa je vsak izmed nas, sploh tisti, ki ustvarjamo in radi gledamo tudi stvaritve drugih, nenehno pod vtisi in bolj ali manj "zavednimi" ali "nezavednimi" vplivi tega, kar je videl, kar je nanj naredilo vtis.
Lahko rečem, da smo si v enajstih letih delovanja pridobili zaupanje širše, t. i. stalne publike, si pa seveda želimo, da nas spoznajo in spoznavajo tudi vedno novi ljudje. (je za naš portal razmišljala Nataša Kočar, plesalka in kreatorka predstave Hamsa – pet elementov orientalskega plesa, ki bo doživela premiero 14. novembra ob 20.00 v Kamniku)
View Gallery 4 Photos