Najino poletje. Nastja Bremec & Michal Rynia. Najina polt ni zagorela.

Poletni čas je za naju kar deloven, tako da si nekega daljšega dopusta do zdaj še nisva mogla privoščiti. V tem obdobju namreč kot pedagoga in koreografa sodelujeva na treh daljših mednarodnih plesnih seminarjih – Axis International Summer Dance School Lignano Italy, Erice Danza Sicilija in Plesno Poletje. To seveda od naju terja tudi večdnevne priprave, kar pomeni, da sva bila v teh poletnih mesecih precej časa v vročem studiu. Kljub temu pa sva si v začetku julija vendarle uspela malce oddahniti in za nekaj dni odpotovati na Poljsko, kjer sva v Wroclavu obiskala Michalove starše in druge sorodnike. Ves čas pa sva neprestano vpeta v organizacijo Plesnega poletja, ki je kar obsežen projekt in terja večjo angažiranost že v fazi priprave. Kljub obilici dela pa nama je poletje eden najlepših letnih časov in zares uživava v tem, kar delava, za vse tovrstne priložnosti sva neizmerno hvaležna.

V nedeljo, 14. 8., pa že startamo z našim 14. Plesnim poletjem, ki je za naju res nekaj posebnega. Neizmerno se veseliva plesnega druženja s številnimi domačimi in tujimi plesalci ter seveda z vsemi gostujočimi pedagogi. Pri vsebinski zasnovi programa si vedno prizadevava ponuditi le najboljše in seveda zagotoviti strokovnost na področju izobraževalnega kadra, ki ga vedno označujejo domača in mednarodna uveljavljenost, akademska strokovnost in priljubljenost. Izjemni pedagogi, odlični prostori in sama lokacija, kjer se vse odvija na istem mestu, so tisti ključni elementi, ki zagotavljajo prijeten plesno obarvan teden.
Kot zanimivost letošnjega Plesnega poletja je tudi avdicija za MP3 Project. Gre za triletno plesno izobraževanje v Vidmu in Rimu pod vodstvom Michela Poglianija. Michele je bil najin profesor ter koordinator na Codarts Rotterdam Dance Academy. Z akademijo je še vedno tesno povezan kot gostujoči pedagog in uradni zastopnik akademije za Italijo. Avdicija bo v petek, 19. 8., ob 16.30 uri pod vodstvom Michelea Poglianija in bo hkrati tudi ‘open class’ za vse plesalce.
V prihajajoči sezoni pa naju čaka veliko dela z novimi projekti – med drugim tudi najin novi celovečerni avtorski projekt Zarota Tišine, ki nastaja v koprodukciji s SNG Nova Gorica ter ob podpori Ministrstva za Kulturo Republike Slovenije. Premiera bo 30. novembra na velikem odru SNG Nova Gorica.
Tako je to z nama dvema – nimava veliko dopustniških ‘fotk’, najina polt ni zagorela, imava pa kar nekaj novih koreografij. (sta za naš portal komentirala poletne dni in start 14. Plesnega poletja plesalca, koreografa in pedagoga Nastja Bremec in Michal Rynia)

View Gallery 4 Photos