Nadija Bičkova se je zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov z obrati v dunajskem valčku. Zavrtela jih je kar 25!

Nadija Bičkova letos v šovu Strictly come Dancing ne tekmuje ampak pleše v skupinskih točkah (foto: BBC One)

Prvič v zgodovini šova Strictly come Dancing in Guinnessovih rekordov je petnajst profesionalnih plesalcev poskušalo v tridesetih sekundah doseči svetovni rekord v vrtenju fleckerjev. Flecker je hitri obrat na mestu v dunajskem valčku.

Nadija po osvojitvi Guinnessovega rekorda (foto: BBC Two)

Zmagala je profesionalna plesalka Nadija Bičkova, ki je v spremljevalni oddaji šova Strictly Come Dancing It Takes Two s 25 zavrtenimi fleckerji premagala drugouvrščenega Neila Jonesa, ki jih je zavrtel 24. Pogoj je bil, da je vsak flecker sestavljen iz šestih korakov. Če je bil eden od njih zgrešen, se flecker ni štel. Nadija se je vrtela pred plesnim sodnikom Craigom Revel Horwoodom in predstavnico Guinnessove knjige rekordov Sofio Greenacre, ki sta ocenjevala pravilno izvedbo.

Tabela uvrstitev (foto: BBC Two)

It Takes Two je spremljevalna oddaja, ki je na sporedu na BBC Two med tednom. Zadnja epizoda serije Strictly come Dancing bo na sporedu v petek, 18. decembra. (sporočajo iz BBC-ja o uspehu naše plesalke Nadije Bičkove, pa čeprav jo v Strictlyju striktno naslavljajo kot ukrajinsko plesalko. Nadija v letošnji osemnajsti sezoni ne tekmuje, ampak sodeluje v skupinskih plesnih točkah profesionalnih plesalcev. O finalu šova seveda poroča naša recenzentka Daniela Škofic Novak.)

Takole pa sta plesala dunajski valček na svetovnem prvenstvu v standardu Miha Vodičar in Nadija Bičkova leta 2013.