Na salsa kongresu plesal tudi nekdanji medijec in zdajšnji politik Stojan Auer

10. SalsaCongress ima neke svoje stalnice in pa tudi vedno neke novosti in presenečenja. Plesali smo štiri dni, od tega prvi dan v sosednjem Grazu. Vesel sem otoplitve odnosov med mariborskimi šolami, ki poučujejo salso, in k sodelovanju jih bom zagotovo povabil v letu 2016. Tudi petek 13. je doprinesel svoje, tako da nam jo je kar 2x zagodla elektrika, ki očitno ni zdržala hudega navala v prostorih plesne šole Rolly, kjer so potekale delavnice v treh dvoranah istočasno. Prostore smo obnavljali z lastnimi rokami in znanjem in šele sedaj po 16 letih so se pokazale neke skrite napake. Znova se je izkazal Team Rolly, ki je obakrat skoraj v trenutku napeljal dodatne kable in dodatno luč in delavnice so potekale nemoteno. Čeprav je pripotovala tudi svetovna prvakinja v salsi Lejna Karič Lubarda, jo je v posteljo položila visoka vročina, kar v prvih mesecih nosečnosti ni ravno ugodno, zato smo ji oprostili, da ni odvodila predvidenih delavnic.

Čudovito jo je nadomestil Ekky man, sicer njen klubski kolega. Stalnica v 11 letih sva Jose Agustin Garcia Trujillo ali po štajersko; Kubanski kraševec Jožek, slovenski zet in moja malenkost. Prav tako nekateri udeleženci, ki niso velikokrat manjkali v desetih letih. Salsa linijska in kubanska, Salsa Colombiana, Samba, Semba, Bachata, Kizomba, Merenge, Rueda, Salsaton, Bogaloo, Cha cha cha, Reggaeton, Bachatango, Tango, Jazz Balet, Hip Hop, American Tribal Style® Belly Dance (ATS®) so bili plesi, ki smo jih plesali.
… (foto: Maja Modrinjak)
Zabave so se odvijale v Festivalni dvorani Lent in trajale skoraj do zore. Spontano se je odvila tudi rojstnodnevna čestitka medijski faci in danes tudi politiku Stojanu Auerju. V soboto popoldan je bil dobro obiskan tudi Spomladanski Fit fest s skupinsko vadbo, ki je potekal v Športni dvorani Lent in tako tudi napovedal vrnitev Manuele Pendl na sceno fitnesa in skupinskih vadb. Med udeleženci so prevladovali tujci. Medtem ko tole pišem, se mi s piskanjem oglaša vsakih nekaj sekund računalnik, ki tako opozarja na nove lajke pri fotografijah in videih. Nemogoče je zmeraj vse udeležence zadovoljiti, vendar dobrih vibracij ni zmotilo ničesar. Udeleženci so bili iz 21 držav in poslavljanja so dolgo trajala z velikimi željami po ponovno snidenju čez eno leto. (je za naš portal komentiral dogajanje na in ob jubilejnem desetem SalsaCongress festivalu v Mariboru organizator in lastnik Plesne šole Rolly Branko Padjan)