Na oder Cankarjevega doma prihaja slovita Carolyn Carlson Company!

(Foto: Johan Morin)

V torek, 6. oktobra, ob 19.30 bo na odru Gallusove dvorane v Cankarjevem domu na ogled Otoki, Carolyn Carlson Company, program solov in duetov (Sedma ženska/The Seventh woman, solo (2020), koreografija Carolyn Carlson, plesalka Sara Orselli, živa glasba Guillaume Perret; Sedmi moški/The Seventh man, solo (2019), Koreografija Carolyn Carlson, plesalec Riccardo Meneghini, živa glasba Guillaume Perret, luč Guillaume Bonneau; Ženski vetra/Wind women, duet (2018), variacija na solo iz leta 201, koreografija Carolyn Carlson, plesalki Céline Maufroid in Sara Simeoni, avtorska glasba Nicolas de Zorzi; Mandala, solo (2010), koreografija Carolyn Carlson, plesalka Sara Orselli, glasba Michael Gordon: Weather (Vreme) 1. del.)

(Foto: Johan Morin)

V sporočilu za javnost je med drugim zapisano: “Od sedemdesetih let in slovite koreografije Density 21.5, ki je Carolyn Carlson prislužila status zvezdniške koreografinje Pariške opere, je solo najljubša forma kalifornijske ustvarjalke. Pomeni ji temeljno obliko koreografskega dela in trenutek primarnega stika s plesom. Opus več kot stotih del sestavljajo številne prelomnice v zgodovini sodobnega plesa, tudi The Year of the Horse, Blue Lady, Steppe, Maa, Signes, Writings on Water in Inanna. Leta 2006 je kot prva koreografinja prejela zlatega leva Beneškega bienala. Otoke tvorijo trije soli in duet: Sedma ženska, Sedmi moški, Ženske vetra ter Mandala so dela, s katerimi se Carlsonova vrača k iskanju svojega bistva, lastne intime, hkrati pa razkriva vso lepoto in moč, ki jo izžareva samostojno plesalčevo telo.

Carolyn Carlson (Foto: Philippe Cometti)

Uvod v program in nastop v prvem solu pripada Guillaumu Perretu, francoskemu jazzovskemu skladatelju in saksofonistu, v zadnjih letih enemu najpopularnejših imen sodobnega francoskega jazzovskega prizorišča, ki svoj zvočni prostor ustvarja tudi s pomočjo hkratne računalniške obdelave zvoka.” (sporočajo iz Cankarjevega doma in vabijo na predstavo. Cene vstopnic so 17, 21, 25, 28 evrov; 15 evrov za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije; pet odstotkov popusta ob nakupu na cd-cc.si. In še glede varnostnih ukrepov: dvorana je razdeljena na dva dela: na enem sta po dva sedeža skupaj in je namenjen članom istega gospodinjstva (mogoč je le hkraten nakup dveh vstopnic), na drugem delu pa so le posamezni sedeži (nakup ene vstopnice). Prosijo, da to upoštevate pri izbiri sedežev. Z izbiro dveh sedežev skupaj oz. nakupom vstopnic zanju zagotavljate, da ju bosta zasedla člana istega gospodinjstva in ju prevzemate na lastno odgovornost.)