Mojster spektaklov Miha Krušič ponovno s plesom na vodi. Na Ljubljanici tokrat po motivih Jazona, Argonavtov in Ljubljanskega zmaja!

Koreograf Miha Krušič se ponovno podaja v vode Ljubljanice; tokrat s predstavo Argonavti in Ljubljanski zmaj. (foto: Nik Bertoncelj)

Po lanski spektakularni izvedbi plesne predstave Povodni mož in Urška na Ljubljanici, se vračamo na kraj zločina. Tokrat bo to predstava o Ljubljanskem zmaju, ki je nastala po motivih mita o Jazonu in Argonavtih, ki so se po izročilu na Ljubljanskem barju spopadli z močvirsko pošastjo. V šovu bomo ples prepletli z igro LED-luči z ambicijo, da gremo še korak dlje od lanske predstave in spet dodamo en košček v mozaik privlačnosti celotnega športno-umetniškega spektakla na Ljubljanici.

Lanska predstava Povodni mož in Urška bo doživela letošnjo ponovitev. (foto: Nik Bertoncelj)

Voda je, sploh v kombinaciji z osvetlitvijo, kot smo pokazali že lani, zelo atraktiven scenski element. Vsemu skupaj doda novo dimenzijo. Samo s koreografijo je dandanes težko presenetiti občinstvo, z dodajanjem rekvizitov in umeščanjem plesa na drugačno prizorišče, v tem primeru na vodo, pa to prinese drugačno doživetje nastopajočim in občinstvu. Tudi letos bo sodelovalo okoli deset plesalcev, v manjši vlogi bom spet nastopil tudi sam, pri koreografijah mi pomaga Erik Bukovnik, sam pa se posvečam tudi produkciji in režiji celotne predstave.

Miha Krušič je aboniran za plesne spektakle, ki jih opravlja odlično!

Še vedno plešem predvsem zato, ker mlada generacija plesalcev ni tako vešča zahtevnih dvigov v zrak, kot stara garda. Nekatere like lahko izvedejo le zelo izkušeni plesalci, zato se bom spet, za zelo kratek, a pomemben del ob koncu, pridružil svoji ekipi tudi na odru. In ja, komaj že čakamo, da se vrnemo na Ljubljanico. (razmišlja koreograf Miha Krušič, ki ponovno koreografira šov na Ljubljanici ob dogodku A1 Odbojka na Ljubljanici.

Miha se bo tudi letos predstavil kot plesalec, sploh pri težjih elementih kot so dvigi. (foto: Nik Bertoncelj)

Dogodek se bo odvijal na plavajočem igrišču pri Novem trgu v petek, 5. in soboto, 6. julija. Vrhunec dogajanja bo v soboto po 19. uri. Tekmuje 8 ženskih in 8 moških dvojic iz Brazilije, Francije, Češke, Srbije, Italije, Nizozemske, Poljske in Danske ter po dve slovenski ekipi. Oba šova Mihe Krušiča si seveda lahko ogledate tudi vi. Najprej ob 21.00 Povodni mož in Urška in ob 22.00 najnovejši plesni šov Argonavti in Ljubljanski zmaj.)