Matevž Česen, Tian Ćehić in Petra Ravbar v nizkem štartu poletnega plesnega worshopa Summer Dance Intensive pod blagovno znamko MTP!

Matevž Česen, Tian Ćehić in Petra Ravbar bodo z vami tudi letošnje poletje (foto: Tija Ažman)

Okoli dvesto plesalcev se že zbira v Austria Trend hotelu v Ljubljani, da ponovno zašpleše v ritmu, kot ga narekuje trio MTP. Summer Dance Intensive delavnice so poleti že tradicionalne in letošnja edicija je že četrta po vrsti, tokrat v barvi mentola! Odvijala se bo od ponedeljka, 8. 7. do srede, 10.7. in se končala z že utečeno ‘plesno bitko’, ki pa bo letos vseeno nekoliko drugačna. Matevž Česen je za naš portal povedal še nekaj misli tik preden se odplešejo prvi koraki.

Dragi Matevž, pozdravljen in v ponedeljek se začne plesati skoraj zadnje dejanje letošnje sezone in sicer štart vašega tradicionalnega tridnevnega Summer Dance Intensive workshopa. Zadnje minute so tradicionalno kreativno stresne. Nam lahko že zaupaš (daš namig) kaj ste pripravili za navdušene plesalce, ki jih je letos okoli 200, kajne?
Tako je. Letos nas bo prvič čez 200 saj smo celoten dogodek imeli razprodan že v aprilu. Več kot toliko plesalcev pa nam prostor, žal res ne dovoljuje. Vseeno smo vztrajali, da stvar izpeljemo v kongresni dvorani Austria Trend hotela, saj je ta dvorana še vedno ena izmed največjih v Sloveniji. Vsekakor pa za naprej razmišljamo o kakšnem večjem prostoru, čeprav nam športne dvorane seveda ne dišijo.

Matevž Česen, Petra Ravbar in Tian Ćehić so vsako leto ganjeni nad čustvenimi izvedbami njihovih koreografij. (foto: Tija Ažman)

Tokrat smo zopet pripravili sedem različnih klasov tako stilsko, plesno in glasbeno bodo med seboj povsem različni. Stvar smo osvežili z dvema tematskima klasoma in dodali še ‘special klas’. In tudi zadnji, zaključni dogodek je povsem osvežen, saj smo k tki. battlu povabili mlade koreografe in plesalce, ki bodo skupaj tekom vseh treh dni ustvarjali.

Letos bo plesalcev okoli 200. (foto: Tija Ažman)

Je kateri od plesalcev ali več njih, z vami že od začetka?
Ja, seveda med plesalci imamo kar nekaj takih, ki so z nami še iz časov korone, ko smo z MTP-jem začeli, tako, da to nadvse cenimo. In smo tudi veseli, da je vsako leto več novih plesalcev različnih plesnih zvrsti, starosti in različnega pred-znanja, saj res lahko vsak najde nekaj zase.

(foto: Tija Ažman)

Po čem meniš si vaš SDI najbolj zapomnijo?
Vsi trije delamo to s srcem, z veseljem in predvsem z ljubeznijo do plesa, ker preprosto v tem uživamo. In prepričan sem, da prav to vsi udeleženci začutijo, cenijo in se nas zapomnijo po iskrenosti in naši energiji ter karizmi.

(foto: Tija Ažman)

Po čem pa si ga zapomnite vi trije?
Mi trije pa si vsak dogodek posebaj zapomnimo po vseh pripetljajih pred in med dogodkom. Največkrat se nasmejimo sami sebi in iznajdljivosti tudi v zadnjem hipu. Ter po izjemnih in številnih interpretacijah naših koreografij. Predvsem pa smo hvaležni za vsako edicijo, ki jo izpeljemo.

(foto: Tija Ažman)

Ali dobro predvidevam, da greste končno malo na off po tem dogodku ali se obveznosti kar nadaljujejo?
Ja, jaz grem gotovo na off tako kot vsako poletje za tri tedne. To rabim in priznam leta delajo svoje, rabijo me tudi moje punce. Tian odpotuje in ga čaka še nekaj poletnih kampov. Petra še koreografira, potem bo tudi malo prosta. Po 15.8. pa smo vsi že nazaj in akcija se nadaljuje.

Matevž Česen je s sezono izjemno zadovoljen. (foto: Tija Ažman)

Je bil izkupiček sezone za tebe odličen? Pri tem ne mislim samo na kolajne ampak tudi na koreografsko pedagoško delo?
Izkupiček tekmovalne sezone je bil pravzaprav izjemen. Kot vodja jazz sekcije v plesnem centru Boleru lahko rečem, da so plesalci, koreografi in trenerji izjemno izpeljali državno prvenstvo in nam pripelesali kar 23 državnih prvakov samo v jazzu, modernu in show danceu. Priznam, da je za mano izjemno težka sezona in vesel sem, da nam je uspela. Še naprej se bomo trudili in dobro se zavedamo, da se na lovorikah ne počiva.
Hvala in se vidimo v sredo, ko se udeležim vašega zadnjega treninga!