Moje poletje. Yuya Omaki. Treniram tudi med počitnicami.

Yuya Omaki in Asami Nakashima na tekmovanju v Varni.

Na počitnicah pravzaprav še nisem bil, saj sem imel pred kratkim še gala nastop v Rigi, zdaj pa se počasi odpravljam v moje mesto, v Osako, kjer bom z domačimi preživel dva tedna. Moja želja je seveda, da se telo odpočije od vseh naporov, a jaz zelo rad treniram tudi med počitnicami, da moje telo ostane v dobri formi. Tako da ne potrebujem prav veliko pavze.

Odklop na Japonskem.
Pred Rigo pa sva se s kolegico Asami Nakashima udeležila velikega baletnega tekmovanja v Varni. Plesala sva tri klasične grand pas de deuxe, in sicer iz baleta Gusar, Esmeralda in Don Kihot, in dve moderni koreografiji, odlomek iz Peera Gynta koreografa Edwarda Cluga in Us v koreografiji Gaja Žmavca. Oba z Asami sva prejela tretjo nagrado v kategoriji seniorjev solo. Edward Clug pa je prejel drugo nagrado za moderno koreografijo.
… na podelitvi nagrad v Varni s kolegico Asami Nakashima …
Zelo sem hvaležen obema koreografoma, ki sta nama omogočila tako treninge kot uporabo koreografij. Ni bilo lahko istočasno pripravljati oziroma trenirati tri klasične pas de deuxe in dve moderni koreografiji v našem gledališču, še posebej, ker sva trenirala sama. Nekajkrat nama je priskočil na pomoč baletnik Anton Bogov, ki je popravljal najine napake in verjel v najin uspeh.
Pogoji na tekmovanju v Varni so bili težki, na primer. prve vaje sva imela okoli tri ure zjutraj, nato še popoldne. Bilo je zelo vroče, vse se je dogajalo na odprtem, odru in včasih sva trenirala kar s sončnimi očali. (smeh). Poseben izziv pa je bil nastopiti na lesenih tleh, včasih je bilo zelo spolzko. Kljub vsemu je bila to neverjetna izkušnja, saj je tekmovanje v Varni najstarejše in največje na svetu. Vzdušje je bilo super in plesati pred tako eminentno žirijo pa še posebej. Med njimi je bil namreč tudi Vladimir Vasiljev.
Tudi letos je bilo tekmovanje zelo močno, toliko dobrih plesalcev na enem mestu ne vidiš pogosto, zato si sploh nisem mislil, da lahko sanjam o kakšni nagradi. Sploh nisva verjela, da sva prejemnika bronaste kolajne do trenutka podelitve na zaključnem koncertu. Hvaležna sva vsem prijateljem, koreografom, direktorju gledališča, najinima družinama, da so naju podprli, midva pa bova znova dala vse od sebe in še več v novi sezoni.
Moj prvi nastop bo vloga Alija v baletu Gusar v okviru gostovanja našega baleta na Ljubljana Festivalu 7. septembra ob 20.00 v Cankarjevem domu. (je za naš portal komentiral svoje poletje in uspehe na baletnem tekmovanju v Varni baletni plesalec mariborskega baleta Yuya Omaki)

View Gallery 6 Photos