Moje poletje. Valentina Turcu. V Dubrovniku smo doživeli ovacije.

Koreografinja Valentina Turcu uživa na dubrovniškem Stradunu. (foto: Dragica Petrovič)

Izjemno smo uspeli letos že tretjič z gostovanjem mariborskega baleta na poletnem festivalu v Dubrovniku. Maestro Lajovic je duhovito in šarmantno komentiral, da sva Turcu (Valentina, op. u.) in Clug (Edward, op. u.) najbolj prodajan slovenski artikel!!

Mariborski balet vedno znova osvoji …
Nastop na otvoritvi letošnjega dubrovniškega festivala je vsekakor velika čast! Publika je vrhunska, izbirčna, elitna. Imajo tradicijo, kult in visoke kriterije. Ne spustijo kogarkoli blizu, sploh pa ne dvakrat in letos smo po odmevnih gostovanjih baletnih predstav Romeo in Julija leta 2013, Nevarna razmerja leta 2014 in letos s Clugovim Stabat Mater tukaj že tretjič!!!
… dubrovniško publiko …
Doživeli smo ovacije in 200 dodatnih sedežev. Po mnenju kritikov je lani na festivalu mariborski balet ocenjen za čisto senzacijo. V letošnjem letu pa že vsi sprašujejo, kakšen bo naslov baletne predstave v naslednjem letu, s katero bomo ponovno gostovali. In trenutno dopustujem kar v Dubrovniku in nadaljujem delo na novi baletni kreaciji za mariborski balet. Evgenij Onjegin … (je za naš portal komentirala nastop na Dubrovniškem poletnem festivalu koreografinja in pedagoginja mariborskega baleta Valentina Turcu)
… Nevarna razmerja Valentine Turcu …
… (foto: Dragica Petrovič)
View Gallery 5 Photos