Moje poletje. Tijuana Križman Hudernik. Združujem delo in uživanje.

V Dubrovniku je vedno lepo …

Letos smo že četrtič zapored nastopali na Dubrovniškem poletnem festivalu. Prvič na otočku Lokrum, kjer smo plesali balet Carmen v koreografiji Valentine Turcu. Ker je Dubrovnik prečudovit, smo se odločili, da združimo prijetno s koristnim in odšli za ves teden vsi skupaj.

Sin Etian na Lokrumu …
Moj sin Etian je že bil pred dvema letoma, ko smo imeli premiero Nevarna razmerja, letos pa je še posebej užival na Lokrumu, kjer prebiva veliko zajčkov ter pavov. Tako smo zajčke hranili vsaki dan s korenčkom.
… na Stradunu …
Po Dubrovniku je naša redna postojanka Piran, kjer prav tako združimo delo in uživanje na morju. Letos poučujem na poletnem plesnem seminarju Dance Piran od 1. do 14. avgusta. Nastopila bom tudi na odprtju festivala 31. julija, 1. avgusta pa v baletu Carmen v koreografiji Tomaža Rodeta, na prireditvi Noč pod zvezdami ter na zaključku festivala.
… s sinom in možem Urošem …
Drugače poteka v Piranu festival Zrno soli, kjer se otroci lahko udeležijo raznoraznih delavnic, in ker radi ustvarjamo, smo redni obiskovalci. Zvečer pa so na Prvomajskem trgu lutkovne predstave ali otroški kino. V bistvu nam ni dolgčas, in dnevi, ko se imamo lepo, minevajo prehitro, tako bo kmalu september in začetek nove plesne sezone, ki jo bomo odprli v Ljubljani 7. septembra s predstavo Gusar.
… Tijuana v baletu Gusar. (Foto: SNG Maribor)
Z Urošem (Hudernikom, op. a.) pa se že pripravljava na začetek šole, tako da bodo plesalci imeli vse, kar potrebujejo v našem plesnem butiku Tijuana na Gosposki ulici 28 v Mariboru. Pred odhodom v Maribor bomo šli še v Benetke z ladjico. Vsem želim lep preostanek poletja. (je za naš portal komentirala poletne dneve baletna solistka mariborskega baleta Tijuana Križman Hudernik)

View Gallery 5 Photos