Moje poletje. Nina Noč. Komaj čakam avgust, da spet začnem plesati.

Vsak vrhunski športnik si mora ob svojem delu privoščiti tudi čas za počitek. Nič drugače ni z nami, baletnimi plesalci, ne nazadnje smo tudi mi vrhunski športniki. Sama sem zelo stroga do sebe. Skrbim za kondicijo, zdravo telo, toda letos je žal tudi mene doletela kljub vsemu poškodba, zaradi katere sem predčasno zaključila sezono. Čeprav ni bilo prijetno, sem našla ‘nadomestilo’, ker sem oder zelo pogrešala. Vse moči sem usmerila v popolno rehabilitacijo. Po dolgih šestih mesecih fizioterapij in počitka komaj čakam avgust, da spet začnem plesati.

Trenutno uživam v domačem Mariboru, kjer sem opravila še zadnje fizioterapije. Zdaj pa dopust!!! Svoj dopust sem letos začela s sedemdnevnim obiskom Italije. Z baletnim plesalcem SNG Opera in balet Ljubljana Filippom Joriem sem občudovala Italijo in uživala v vsej njeni lepoti. Obiskala sva Filippov rodni Torino, nato Genovo in Milano, za konec pa sva si prihranila še adrenalinsko izkušnjo v Gardalandu.
Po vrnitvi v Slovenijo sem se s svojimi dobrimi prijatelji odpravila še za teden dni na morje v Omiš, seveda sem redno obiskovala še bližnji Split in naše baletne kolege. Bilo je čudovito in sproščujoče.
Sicer pa sem v času bolniške odsotnosti poleg fizioterapij redno opravljala raztegovalne vaje in obiskovala fitnes, veliko plavala in skrbela za zdravje. Zdaj ko je poškodba za mano, sem s polno paro začela delati tudi na kondiciji in pripravah, da se vrnem v baletno dvorano. Zato se večkrat  odpravim v Ptujske ali  Dolenjske toplice in to bom do začetka sezone še redno počela. Oktobra nas čaka naša prva premiera sezone, Romeo in Julija, in neizmerno se veselim svoje vrnitve na oder,  pred dvorano polno občinstva. (je za naš portal opisala svoje poletne dogodivščine Nina Noč, baletna plesalka SNG Opera in balet Ljubljana, ki je morala zaradi poškodbe že pred koncem sezone zapustiti baletni oder, a so njeni počitniški dnevi kljub vsemu prijetni in zabavni)

View Gallery 4 Photos