Moje poletje. Sebastijan Vodlan. Plesno izobraževalno naravnano poletje.

Letošnje poletje je pri meni kar precej plesno izobraževalno naravnano. Od 8. do 19. julija smo se na delovne počitnice v Ameriko odpravili skupaj s plesalci članske step male skupine Luko Vodlanom, Brino Lukež, Saro Jurkas Omerzo in Dano de Costa.

Udeležili smo se step festivala Tap City v New Yorku, kjer smo intenzivno delali z dvema priznanima učiteljicama stepa, in sicer z Brendo Bufalino in Lynn Schwab. V sklopu festivala smo tudi nastopali na enem od newyorških trgov ter v teatru Duke on 42nd Street.
Poleg festivala smo se udeležili tudi več različnih klasov stepa in hip-hopa na Broadway Dance Centru in šoli Steps on Broadway. Seveda pa ni manjkalo niti kar nekaj odličnih broadwayskih predstav in muzikalov, ki te vedno znova napolnijo s posebnimi čustvi in novim navdihom za ustvarjanje.
Po vrnitvi sem se odklopil od plesa in si privoščil teden dni družinskega oddiha na otoku Krku, kjer sem se prijetno in nepozabno zabaval s hčerko Laro, ženo Bojano in prijatelji. To je bil tudi edini teden v poletju, ko plesa in s plesom povezanih stvari ni bilo na meniju. Trenutno sem večji del dneva Larina varuška, poleg tega pa me že za kakšno urico na dan lahko najdete v plesni dvorani.
Prosti čas v veliki meri namenim predvsem poslušanju različne glasbe in pripravam na začetek nove sezone. Sredi avgusta se bom udeležil še step festivala v Dubrovniku, kjer se že veselim dela s svojo najbolj priljubljeno učiteljico stepa Michelle Dorrance, in seveda tudi drugimi. Nato me čaka do konca počitnic še kar precej dela v klubu za zagon nove sezone. Z začetkom nove sezone pa bodo vse misli usmerjene k uresničitvi postavljenega cilja – ponovni osvojitvi naslova svetovnih prvakov v stepu. (je za naš portal komentiral letošnje poletje plesalec stepa in vodja PK Lukec Krško Sebastijan Vodlan)

View Gallery 7 Photos