Moje poletje. Mimi Marčac Mirčeta. Sem v polnem zagonu. Plesni center Mimi pa selim.

Mimi Marčac Mirčeta in njen prijatelj, pedagog Giancarlo Tarabela. (Foto: Arsana)

V našem najstarejšem slovenskem mestu Ptuj je že osmo leto od 23. do 30. julija potekal jazz festival. Vzporedno s festivalom je pa tudi Arsana Art Dance Camp v organizaciji Mimi Marčac Mirčeta (Pod kupolo) in Jureta Kranjca (Samba ). Ime kampa je bilo ‘Be Different’. In res smo bili  drugačni.

Arsanini plesni pedagodi: Jure Kranjc, Mimi Marčac Mirčeta, Giancarlo Tarabela, Staša Tušar in Željko Božič

Štirje koreografi smo na kampu pripravljali plesno predstavo z naslovom Rast, na kateri smo plesali štiri različne zvrsti plesa. Giancarlo Tarabela (Italija) je delal disko in contemporary, Mimi Marčac Mirčeta jazz, Staša Tušar modern, Željko Božič pa hip hop. Kampa so se udeležili plesalci iz Norveške, Švedske, Slovaške, Italije in Slovenije. Med njimi je prišlo osem svetovnih IDO prvakov. Kakovost plesalcev je bila res dobra. Na treningih je bilo čutiti predanost delu in ustvarjanju, že ko si stopil v dvorano. Nekateri so še zvečer in ponoči vadili korake.
Šest dni smo živeli kot družina in dihali vsi za skupni cilj. Plesalci so se skozi ples in koreografije naučili novih korakov in različnih plesnih stilov . V 22 treningih smo pripravili 35-minutno predstavo, s katero smo jo nastopili 29. julija ob 20.30 na glavnem odru Arsana festivala v Minoritskem samostanu. Tema predstave je bila, kako plesalec raste, kaj vse potrebuje, da se mu sanje uresničijo. Aplavz, motivacijo, angele, povezavo, prijateljstvo in smisel za umetnost.
Predstava je doživela ovacije. Direktor Arsana festivala in organizator Mladen Delin me je na koncu kar objel. "Noro, ne morem verjeti, kaj ste naredili v tako kratkem času." Z Juretom Kranjcem sva sanjala in delala na tem šest mesecev. Je dober organizator in se je ukvarjal z vsem, kar je v ozadju in se na ven sploh ne vidi. Za nami je bil še muzikal Metuljev efekt, ki ga je koreografiral Jure. Producent je Mladen Delin, režiser pa Matjaž Latin, nastopajo pa učenci okoliških srednjih in osnovnih šol.
Zdaj pa v nove projekte. 20. avgusta, ko so olimpijske igre, delamo promocijo novega športa, ki so ga poimenovali ‘master ball’, na kateri bodo plesali moji plesalci Pod kupolo. Dogodek bo v središču mesta na novem trgu, Hiša Športa. Ambasadorji ‘master balla’ so Sašo Udovič in še štirje priznani športniki. Podprt je s strani olimpijskega  komiteja. Nato promocija otroške šole v Lumpi parku in naše vsako letne priprave konec avgusta ter potem nova sezona.
Svetovno prvenstvo v jazzu, modernu in baletu je konec oktobra in tja gre celotna moja ekipa (Staša Tušar, Neja Horvat, Inja Orel … mala skupina …). Jaz pa imam kot predsednica jazz komiteja IDO sestanek z vsemi predstavniki svojih nacionalnih zvez.
Na dopustu sem že bila, in sicer na Krku s prijatelji in na Pelješcu s sestro. Zdaj pa mogoče še kak vikend do Portoroža. Trenutno sem v polnem zagonu in imam veliko idej, ki bi jih rada uresničila. Tako da se dam na ‘off’ samo za dan ali dva.
Plesni center Pod kupolo pa sem preimenovala v Plesni center Mimi, kot ste mi mnogi svetovali že prej, in se selim v nove prostore v Befit center, ki je v Laguni, nekdanje kopališče Štern, kjer imamo zastonj parkirišča. Dostop s tremi avtobusi, 6,8 in 11. Moje stranke bodo imele 10-odstotni popust na njihove storitve in njihove na moje. Po treningu pa še polurno plavanje v bazenu, da se mišice sprostijo. Skupaj bi radi ustvarili klubsko vzdušje, kjer bi vsi uživali in se še veliko naučili. Radi bi ustvarili skupaj nekaj več, nekaj drugačnega in novega. Z Arsano nam je uspelo, upam, da mi bo tudi s plesnim centrom. (je za naš portal komentirala poletno dogajanje in selitev Plesnega centra Pod kupolo v nove prostore, ter tako dokončno šla po svoji poti, koreografinja, pedagoginja, sodnica Mimi Marčac Mirčeta)

View Gallery 8 Photos