Moje poletje. Barbara Potokar&Kenta Jamamoto. Najino poletje je poučno, razburljivo.

Mlada baletnika sta letošnje poletje združila delo in zabavo; tudi karaoke niso manjkale.

Letos sva se s Kento (Jamamoto, op. u.) odločila, da mesec dni dopusta preživiva na Japonskem, v njegovem rojstnem kraju Kjoto. Glede na to, da Kenta vsako poletje prejema ponudbe tamkajšnjih baletnih studiev, sva se oba preizkusila tudi v vlogi gostujočih učiteljev. Tako sva učila v eni od najboljših univerz na Japonskem, kjer dekleta poleg rednega študija kot izbirni predmet dvakrat tedensko obiskujejo tudi ure baleta. Bila sem zelo presenečena nad kakovostjo njihovega dela, predvsem pa nad izjemno tehniko ‘fouettejev’, enega od najtežjih ženskih korakov.

Učenje na univerzi …
Dvakrat letno imajo poleg natrpanega študijskega urnika možnost nastopiti tudi na odru. Svoje znanje sva predajala tudi članom baletne šole Higaki Ballet Company, ki so se pokazali že na različnih odrih v Parizu, Berlinu, Dunaju, pa tudi v Avstraliji, Italiji, Poljskem, dvakrat celo na Novi Zelandiji. Poleg tega pa so prejemniki neštetih baletnih nagrad in priznanj.
… večerja s Kentovo mamo v tradicionalnem Japonskem hotelu v mestu Ise …
Najino poletje je zato veliko bolj aktivno kot ponavadi, vsekakor pa si dopuščava čas tudi zase, za druženje s Kentovo družino in krajše (včasih tudi daljše) izlete izven mesta. V začetku avgusta se bova z njegovo mamo odpravila v Tokio in pozneje tudi v Šanghaj, kjer je Kenta pridobil svoje prvo plesno znanje.
… hranjenje jelenov v mestu Nara.
To poletje bo zato zame zelo razburljivo, poučno, polno novih izkušenj in spoznanj. Moja prva naloga v naslednji sezoni? Dati vse od sebe kot ponavadi. In se v prostem času malo bolj osredotočiti na vaje pilatesa, joge, sprostitve in meditacije. (sta za naš portal komentirala poletne dneve baletna plesalca ljubljanskega baleta Barbara Potokar in Kenta Jamamoto)

View Gallery 4 Photos