Miša Cigoj. Z UrškoPro in Borisem Prokofjevim imam večplastni dogovor.

V veliko čast mi je biti del neke nove vizije, nove Urškine pravljice. Sam sem začel s svojim prvimi plesnimi koraki davnega 1989. v ajdovski Urški. In od takrat nikoli nisem zamenjal kluba, vedno sem zastopal eden in edini klub PK Urška Ajdovščina. Prav zato sem se z neizmernim veseljem skupaj s svojim teamom (soplesalka Nika Bagon in soproga Svetlana Ustiugova) odzval na povabilo za sodelovanje s PK Urška Ljubljana, prav tako kot z novo plesno šolo UrškaPro.

Miševa žena Svetlana Ustiugova je nekdanja plesalka in bo poučevala na UrškaPro.
Vem, da je po smrti Tomaža Ambroža prišlo do razkroja stare Urške in da tu ne gre enačiti PK Urška Ljubljana in Plesno šolo UrškaPro. Vendar čutim se dolžnega, da po najboljših močeh pomagam dostojno peljati naprej bogato zapuščino našega plesnega guruja. Iz spoštovanja in hvaležnosti za vse, kar nam je Tomaž dal, ne bi mogel biti bolj vesel sprejeti vlogo sodelavca v novi plesni zgodbi. V avgustu sva se z dolgoletnim sotekmovalcem in prijateljem Blažem Pocajtom dogovorila za sodelovanje na sektorju razvoja športnega plesa v Sloveniji. Najina vloga z Niko Bagon je omejena na nalogo supervizorja – občasni gostujoči trener.
Miša Cigoj in …
Za prihajajočo sezono smo z g. Borisom Prokofjevim sklenili večplastni partnerski dogovor. Imamo namreč zelo sintetične cilje in vizije, hkrati pa se lahko UrškaPro in Studio Maxim Ajdovščina dopolnjujeta v izmenjavi informacij in znanja na več ravneh. Naš team je prevzel vlogo izvajalca razvoja sekcije latinskoameriški in standardni plesi. UrškaPro pa nam je ponudil podporo pri organizaciji družabnih dogodkov in sekcije družabni ples. Osebno bi rad poudaril naslednje: ne zanimajo me ozadja in zdrahe akterjev iz preteklosti, ne zanimajo me zaslužki mojih kolegov, moja naloga in poslanstvo je dvigniti raven športnega plesa v Sloveniji in tu štejejo samo številke.
… Mateja Hočevar Prokofjev in Boris Prokofjev so novi poslovni partnerji.
Team Maxim Ajdovščina je začel svojo pot leta 2008. Lansko sezono se je razvil tudi partnerski klub DanceSportConnecting Nova Gorica (moje soplesalke Nike Bagon).
Miša Cigoj in Nika Bagon sta še vedno edina v profesionalni kategoriji latinskoameriških in standardnih plesov pri nas.
Mislim, da ne bi bilo preuranjeno, če ocenim, da bomo s takim tempom razvoja in priključitvijo v ožji razvojni sistem tudi plesne šole UrškaPro v 3 letih imeli v PZS 100 tekmovalnih parov v sekciji latin in standard. V naslednjih 5 letih pa okrog 150 tekmovalnih parov. Razvoj mladinskega plesnega rodu, ki traja od plesnega vrtca do prvih tekmovanj, okvirno traja med 8-10 let. Razvoj članskega plesnega rodu pa traja med 12-15let. Srčno si želim, da bi čim več plesnih zanesenjakov imelo razvojni cilj na papirju. Manj metanja polen pod noge sosedu in več vrtičkanja na svoji zemlji. (je za naš portal komentiral pridružitev ekipi UrškaPro plesalec in pedagog Miša Cigoj)

View Gallery 5 Photos