Miša Cigoj organizatorjem GOC. Hvala za povabilo, imam pomembnejše delo v življenju.

German Open (odprto prvenstvo Nemčije) že dolgo ni realen pokazatelj situacije v športnem plesu, kvečjemu nasprotno. Sam ne hodim na GOC že precej let, na to pa je vplivalo navodilo z lekcij g.Carlosa Freitaga (predsednik plesne zveze WDSF; op.u.) in g. Marca Sietasa (športni direktor WDSF; op.u.) za vizijo WDSF (Mednarodna plesna zveza). Eksaktno sta odsvetovala podporo tekmam, ki organizirajo training camp pred ali celo med samim tekmovanjem. Sam sem organizatorju GOC leta 2011 na povabilo za show nastop odgovoril naslednje: "Najlepša hvala za povabilo, vendar imam pomembnejše stvari v življenju. Srečno pri organizaciji". S tem se je moje druženje s to tekmo za vedno končalo. Sem pač zvest samemu sebi in viziji WDSF, da bomo nekoč na olimpijskih igrah. Letos je moj klub iz Italije opozorilno poslal le 10 odstotkov parov. Naslednje leto sem skoraj prepričan, da ne bo nikogar.

Miša je bil z Anastazijo Novožilovo trikratni svetovni prvak v kombinaciji desetih plesov. Danes pleše med profesionalci plesne zveze WDSF.
Kar se tiče Mihe (Vodičarja; op. u.) in Nadije (Bičkove; op. u.), po osvojitvi naslova, ki sta si ga več kot zaslužila, Slovenija pa ga je krvavo potrebovala za ugled, imata pravico do odmora. Desetorobojci ponavadi skozi vse leto plačujemo z rezultati v posameznih disciplinah, da lahko potem poberemo svojo nagrado v kombinaciji. Tako pa sistem funkcionira. (je za naš portal komentiral tekmovanje Odprto prvenstvo Nemčije plesalec in nekdanji svetovni prvak v kombinaciji desetih plesov Miša Cigoj. Na nemškem tekmovanju je bilo udeleženih manjše število parov kot prejšnja leta. Miha in Nadija pa se nemške planirane tekme tudi nista udeležila. Čaka ju branitev naslova svetovnih prvakov v kombinaciji in sicer 5. spetembra na Kitajskem.)