Matic Zadravec. Desetkrat na Emi in enkrat na Eurosongu!

Matic Zadravec je eden od plesnih rekorderjev EME (foto: Sandi Fišer)
Matic Zadravec, katera Ema je bila tole po vrsti, da si sodeloval kot plesni ustvarjalec/koreograf, in kolikokrat od tega kot plesalec?
Lahko rečem, da sem bil prisoten pri Emi ali Eurosongu skoraj vsako leto, natančneje štirikrat kot plesalec in šestkrat kot koreograf.
 
Manuella (foto: TV SLO)
 
Kaj je tisto posebno na Emi, da si vsi plesalci želijo biti del tega spektakla?
Ema je po mojem mnenju ena glavnih televizijskih prireditev v živo pri nas, ki daje možnost koreografom in plesalcem prikazovati svoja dela širši množici
 
Eva Boto na Eurosongu (foto: TV SLO)
 
Kolikokrat pa si bil na Eurosongu, spomni me/nas?
Čeprav sem sodeloval za Eurosong v vlogi koreografa pri Evi Boto 2012, v vlogi asistenta pri Manueli Brečko 2016 in nenazadnje celo zmagal na Emi v vlogi plesalca pri Maji Keuc, sem bil na Eurosongu samo enkrat, in sicer leta 2013 s Hannah Mancini v vlogi plesalca.
 
S Hannnah Mancini na Eurosongu (foto: TV SLO)
 
Takole pa v letnicah: 2009 Ema Eva Černe Vse (plesalec); 2010   Ema Nina Pušlar Dež (plesalec); 2011 Ema Maja Keuc Vanilija (plesalec), uvodna (plesalec); 2012 Ema A si sanjal me; Eurosong Verjamem (koreograf); 2013 Eurosong Hannah Mancini Straight into love (plesalec);
 
Z Majo Keuc (foto: TV SLO)
2015 Uvodna (plesalec in koreograf); 2016 Emanuela Blue and Red (asistent koreografa); 2017 Zala Djurič Lalalatino (koreograf), 2018 Maja Keuc (Amaya) Concrete (koreograf); 2019 Rene Ne poveš (koreograf), Raiven – Kaos (koreograf). In da ne pozabim, lani še član žirije.
 
Letos je Matic koreografiral za Raiven in … (foto: Sandi Fišer)

Kako si se lotil koreografiranja ali pa scenskega nastopa letos za Reneja in Raiven, kaj si upošteval, kaj ti je bilo pomembno? Prepričana sem, da se vsi korereografi trudite, da postanejo vaše koreografije ‘all in one produkt’, če veš, kaj mislim? Da se ne ločite na izvajalca in plesno spremljavo. Kako doseči to unikatno simbiozo?
Res je, vedno iščem ‘all in produkt’. Pri koreografiranju vedno želim upoštevati veliko faktorjev. Zgradbo, značaj, sporočilo komada, interakcijo med plesalci in izvajalcem, kadre kamer in ne nazadnje oder in kostum. Interakcija med izvajalci in plesalci je vedno odvisna od same skladbe, njihovih želja in seveda tudi njihovega plesnega talenta.

… Reneja … (foto: Adrijan Pregelj)

Se spomniš izvajalca, ki ti je zaradi plesne izvedbe ostal v evrovizijskem spominu?
Z velikim veseljem spremljam evrovizijske nastope. Najbolj mi je zaradi vrhunske koreografije ostal v spominu nastop Lene 2012 Taken by a stranger.

Matic je vedno v akciji. (foto: arhiv Matic Zadravec)
In kam se pelješ v Nemčijo, kjer sem te ujela. Mogoče na nastop Maye Berović?
V Nemčiji preživim veliko svojega časa. Najmanj enkrat mesečno v petih večjih mestih, kjer učim na seminarjih za trenerje (Whogotskillz Starmoves). Zaradi tega se tudi nisem mogel udeležiti letošnje Eme kot plesalec. Pri Mayi Berović pa sem sodeloval kot koreograf ali asistent pri šestih skladbah.

Hvala in srečno!

View Gallery 8 Photos