Matevž Česen pred novim izzivom

Matevž z novo sezono postaja tudi prfoks.

Del pedagoške ekipe Akademije za ples mi vsekakor predstavlja nov izziv in še eno drugačno izkušnjo na področju plesa, ki se jih vedno znova veselim, jih iščem in raziskujem. Prav gotovo pa bo to tudi priložnost za vse mlade, ki bi radi nadaljevali in se ukvarjali s plesom tudi profesionalno. Čeprav je v Sloveniji majhen plesni prostor, tudi ta potrebuje plesno sceno, ki bo navduševala tako na umetniški kot tudi na komercialni ravni. Hkrati pa se bom tudi sam čim bolj trudil, da bodo bodoči študentje, ko končajo študij, pripravljeni konkretno na teren, kjer bodo kos vsem plesnim situacijam tako doma kot tudi v tujini.

Matevž Česen se bo pridružil pedagoški ekipi Akademije za ples, ki jo bodo sestavljali Miha Krušič, Anja Möderndorfer, Jurij in Jagoda Batagelj, Mojca Bandelj in mnogi drugi.
Sam sem v ekipi na katedri za džez ples, kjer študentje spoznavajo vse vsebine – od klasičnih tehnik do uličnih aktualnih trendovskih plesov. Skupaj z menoj pa bodo raziskovali džez plesno tehniko in partnering v džez plesu. Želim pa si in tudi moja pobuda je bila, hkrati pa tudi ideja naše katedre, da ostanemo čim bolj odprti, kar pomeni, da bomo sodelovali. (je za naš portal komentiral Matevž Česen, ki z novo sezono svojemu plesnemu in koreografskemu delu dodaja še poučevanje na Akdemiji za ples, ki ima svoj novi dom v Mariboru pod okriljem Alma Mater Europaea)