Matevž Česen. Del Bolera že 30 let! A vedno novi izzivi in preizkušnje!

Matevž Česen sodeluje z Bolerom od začetka. (Foto: Tia Ažman)

Del Bolera sem, odkar me je mami pri štirih letih vpisala v Plesno šolo Bolero. Deset let poplesavanja, deset let kot aktivni tekmovalec in deset let kot redno zaposlen glavni trener in koreograf. Tako hobi postane služba in tako otroške sanje postanejo resničnost. Nadvse sem ponosen, da sva skupaj z vodjo jazz tima Živo Laterner v Boleru vzpostavila nov sistem, ki je prinesel izjemen uspeh tej sekciji in jo povečal za kar dvakrat toliko, kot je bila ob mojem prihodu s študija na plesni akademiji v Londonu.

Janja Pušl, Živa Laterner, Matevž Česen, Nika Kljun, Ana Vodišek, Barbee Šušteršič in Zoran Kljun

Bolero je v dobri meri ravno zaradi šov plesa postal najuspešnejši tekmovalni plesni klub v Sloveniji v modernih tekmovalnih plesih. Na svetovnem plesnem zemljevidu pa smo leta 2014 pustili velik pečat z zmago tako mladinske kot članske šov formacije na evropskem in svetovnem prvenstvu.

Matevž s kreativno ekipo Bolera

Z mladinsko in člansko skupino sem več kot desetkrat osvojil naslov svetovnih prvakov in več kot desetkrat naslov evropskih prvakov v kategoriji malih skupin in formacij. S člansko formacijo že deset let zapored branimo naslov državnih prvakov. Še večji uspeh pa je videti, kako so moji najmlajši plesalci, otroci, postali moji sodelavci, mladi trenerji in pravi profesionalni plesalci, ob tem pa imeti te ljudi ob sebi kot prave prijatelje je neprecenljivo in nerazdružjivo. Bolero me je vedno podpiral in mi puščal odprta vrata.

Zadnja tri leta pa me Bolero postavlja pred nove izzive in preizkušnje, a mu bom ostal še zvest, ker so tu Živa, Tian, Petra, Anja. Uspeh skupine sem si vedno štel za pomembnejšega kot uspeh posameznika. Vztrajnost, dolgoletnost, pripadnost pa so neprimerljive s posameznimi dejanji. Čas pa bo pokazal, kje je prava pot.

Na Bolerovo praznovanje je prišla tudi Nika Kljun.

Srečno, Bolero, še naprej! Hvala vsem plesalcem in njihovim staršem, sodelavcem, kostumografom, scenografu, kondicijskim trenerjem gimnastičnim trenerjem in hvala moji družini, tam so prave prvakinje Tanja, Taja in Tija. (je za naš portal komentiral 30-letnico delovanja Plesne šole in kluba Bolero koreograf, plesalec in pedagog Matevž Česen. Veliko praznovanje se je odvijalo v torek na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani in se ga je udeležila tudi Nika Kljun, ki je menda posebej za to priložnost priletela iz Los Angelesa.)

View Gallery 6 Photos