Matevž Česen. Bolero pripravljen, Državc 2015 bo presežek

Matevž Česen, plesalec, koreograf in trener pri Boleru.

V Plesnem klubu Boleru se že dober mesec dni pripravljajo na drugo skupno državno prvenstvo, ki ga bodo letos organizirali pod okriljem Plesne zveze Slovenija med 20. in 28. junijem v športni dvorani Medvode. Lani, ko je še vse vajeti v rokah držala Plesna zveza Slovenije, smo bili priča prvemu skupnemu državnemu prvenstvu, kjer tekmujejo tako tekmovalci modernih tekmovalnih plesov, latinskoameriških in standardnih plesov kot tudi plesalci rokenrola. Letos pa so to nalogo dodelili plesnemu klubu Bolero, ki se zaveda, da gre za velik dogodek z veliko mero odgovornosti, zato ne prepuščajo naključju ničesar. Tekmovalo bo kar 2500 plesalcev iz 70 slovenskih plesnih klubov v 15 tekmovalnih plesnih disciplinah. Moto Državca 2015, kot so prireditev v plesnem klubu Bolero poimenovali, je povezovanje in sodelovanje. Tako so tudi Bolerovci pristopili k oblikovanju tega dogodka, ker se zavedajo, da ne gre le za njihovo plesno šolo, vendar za vse slovenske plesalce, ki so si enakovredni in si zaslužijo vsi enako podporo in pozornost, hkrati pa tudi za priznanje vsem preostalim slovenskim koreografom in ljudem, ki ustvarjajo ples na visokem nivoju. Tako tudi medijski pokrovitelj, revija Lisa, vsak teden predstavlja posamezne plesne klube v sklopu nagradnih iger. Janja Pušl, vodja plesne šole Bolero, pravi, da bi rada naredila presežek, da bi tako plesalcem kot gledalcem dala nekaj več.

Šefica ali šefla po domače, Janja Pušl
Tako bo med drugim za pravo plesno atmosfero skrbel priznani glasbeni gost iz Nemčije DJ Dan The Man, za dodaten adrenalin bosta poskrbela akrobata Filip in Blaž, iz Amerike bo prišla tudi Nika Kljun, poleg posebej oblikovanih diplom, medalj in pokalov pa so se za nagrade najboljših v veliki meri izkazali sponzorji, kot so Slowatch, Dormeo, Kino Bežigrad, BTC, Plesno Poletje in še mnogi drugi.
Ena in edina Nika Kljun.
V Boleru pa so poleg svoje spletne strani poskrbeli tudi za uradno stran državnega prvenstva na socialnih omrežjih Facebook in Instagram, kjer bodo vsi gledalci kot tekmovalci obveščeni o vsem dogajanju pred, med in po tekmovanju. Potekajo pa tudi bogate nagradne igre. Med samimi tekmovanjem bodo tudi dnevno objavljali vse fotografije, ki jih bodo lahko plesalci delili ali pa si jih shranili za spomin, pravijo organizatorji Državnca 2015. Da bo poleg plesnega sveta obveščena tudi širša javnost o tem velikem plesnem spektaklu, pa so Bolerovci začeli že v začetku junija opozarjati s flash mobi na plesno potujočih avtobusih mestne občine Ljubljana. Veliko srce šefice Janje Pušl se kaže tudi v tem, da je k vodenju prireditve povabila nekdanjega bolerovca in sodelavca Tadeja Premka, ki ji je pred dvema letoma odpeljal kar nekaj plesalcev in s kolegi ustanovil plesno šolo Artifex.Tudi Miha Krušič bo v zakulisju skrbel za red in disciplino, da bo tekmovanje kar se da teklo tekoče in po urniku, ki je ga je sooblikovala Plesna zveza Slovenije. Hkrati pa bodo lahko vse plesne šole brezplačno oglaševale s plakati in letaki plesno poletno dogajanje, ki ga imajo namen organizirati. Vseh presenečenj pa nikakor ne smemo razkriti, so si enotni v Boleru, ki so v zadnji fazi priprave na Državca 2015.
 
Janja Pušl v objemu svojih glavnih dveh trenerjev, Barbi Šušteršič za hip hop in Matevža Česna za jazz.
Sam sem del državnega prvenstva kot koreograf in trener, zato pri organizaciji nimam veliko, morda je le kaka od ideja tudi moja. Priznam, da sem bil sprva kar malo v dvomih, če bomo v mojem Boleru kos vsemu temu, saj dobro poznam način dela, ki je včasih tudi raztresen. Šefica bi me potolažila, da je ples živa zadeva in da se ne da vse "popredalčkati". Znana prijateljica pa bi mi rekla, da brez kaosa ni reda. Zato še toliko bolj verjamem, da bo Boleru uspelo, tako kot vedno s srčnostjo vseh ljudi, ki ga obdajamo. Vem pa, da nikoli ne more biti vsem prav, računam na boljšo večino v več pogledih. (je za naš portal opisal priprave na državno prvenstvo v organizaciji Plesnega kluba Bolero plesalec, koreograf, trener in plesni sodnih Matevž Česen)

View Gallery 4 Photos