V Paradi plesa. Mateja, Nina in Živa Pevec, shakti joga in Darko Brlek.

Orientalska plesna družina Živa, Mateja in Nina Pevec. (Foto: Marija K. Orašanin)

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah vas vabim, da spoznate plešočo družino Pevec. Mama Mateja je v svet orientalskega plesa nehote potegnila svoji hčerki Nino in Živo. Tako trojka prisega na orient v vseh oblikah. Izvedeli boste, katere zvrsti obvladajo, kako in če so se stili spremenili od njihovih začetkov pa do danes in kaj je trojica žensk prinesla kot svoj predmet poželenja.

Sestri Nina in Živa ter mama Mateja Pevec v plesni akciji.
Že nekaj časa pa se ženske navdušujemo nad jogo plesom oziroma shakti jogo. Ustanoviteljica Sara Avtar jo je skreirala z namenom, da ženska duša in telo s čim manj napora in gibanja dosežeta maksimalen učinek. Vse o tej aktivni vadbi vam bodo predstavili pedagog Aleksandar Banič, nekdanja plesalka skupine Arruba Helena Pavlovič Križaj ter nekdanja plesalka in zdravnica Saša Staparski Dobravec.
Aleksandar Banič je uradno priznan pedagog za jogo plesa.
Na koncu oddaje pa vas vabimo še na 63. Ljubljana Festival, ki bo tradicionalno tudi plesno obarvan. Umetniški direktor festivala in njegov direktor Darko Brlek napoveduje balet Romeo in Julija iz St. Petersburga, dva slovenska muzikala, Mamma Mia in Cvetje v jeseni, mariborski balet s Stabat Mater in sodobno predstavo skupine En Knap.
Direktor Ljubljana Festivala Darko Brlek bo napovedal plesne predstave letošnjega poletja.
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate v soboto, 20. 6., ob 11.30 in v dveh ponovitvah. Prva bo na sporedu v torek, 23 .6., ob 8.30 in v petek, 26. 6., za nočne oziroma jutranje ptice ob 02.15. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan.
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Marija K. Orašanin)
View Gallery 5 Photos