Martina Plohl. Vsi skupinsko tolčejo po Diamantu!

Martina Plohl je bila ogorčena po državnem prvenstvu v standardnih plesih. (Foto: Marko Mesec)

Sem izjemno zadovoljna s pokazanim plesom, s kvaliteto in napredkom. Sem pa rahlo razočarana z ocenjevanjem in z rezultati, ki jih vidimo na koncu. Slovenija je zelo mala dežela z zelo dobrimi in perspektivnimi pari, in naša skupna ideja in skupen cilj bi morala biti, da imamo na vrhu najboljše pare, ne gleda na to, iz katerega kluba so. Vedno bolj pa se kažejo tenzije, da so se manjši klubi, ki imajo na žalost slabše pare, kot jih ima na primer naš Diamant, dali v en tak klan in zdaj vsi skupinsko tolčejo po Diamantu, ki je kot klub monopol glede kvalitete tako trenerjev kot plesalcev. Meni je to videti žalostno in sem zelo razočarana.

Dve novi partnerstvi v Diamantu in, dvakrat drugo mesto; Jan Hafner in Maša Bencak med starejšimi mladinci …

Sodniški panel je skoraj težko skrivnost, ker se pojavljajo vedno ene in iste osebe oziroma obrazi. Imam spoštovanje do vseh sodnikov, ampak mislim, da je prav, da se ocenjuje ples in ne kdo komu kaj pomaga, kdo koga trenira. Na žalost se to v zadnjem času zelo izgublja in ples je v velikem upadu in v zelo slabi luči.

… Vid Šteinfelser in Zara Avsec v mladinski kategoriji. (Foto: Marko Mesec)

Ne vem, kaj lahko storimo glede na to, da smo mlada generacija na čelu z moji bratom Zoranom (Plohlom, op. u.) in njegovimi generacijskimi kolegi, kar zatrti glede tega. Težko je priti zraven in ne vem, v katero smer to gre. Mislim, da v zelo napačno. Upam, da bodo otroci vztrajali, ker so odlični in so navdih. Me pa skrbi, ker mislim, da bi morali odrasli sodniki in trenerji to podpreti. (je za našo oddajo Parada plesa po državnem prvenstvu v standardnih plesih povedala Martina Plohl, trenerka iz kluba Diamant. Njeno izjavo si lahko tudi ogledate oziroma jo poslušate v nedeljski reportaži Parade plesa ob 21.15 na TV3.)